Katolikpodden

Confessiones systerprojekt "Katolikpodden" är en podcast som riktar sig till katoliker och andra av god vilja. Rösterna bakom denna spännande nya podcast är:

Petri är en teologi- och filosofistuderande norrlänning med stort intresse för allt som rör kyrkans liv. Han har även varit verksam som församlingsorganist och uppskattar att både lyssna till och skapa egen musik med särskild försmak till barockens klanger. Det är framför allt genom SUK han fått upptäcka och blivit delaktig i kyrkans liv i Sverige.

Joseph är 25 vårar gammal och uppvuxen i Göteborg med tre bröder. Med inspiration från de maronitiska helgonen har tron alltid haft en viktig roll i hans liv. Efter en permanent sportskada i axeln blev den framtida vägen inte längre självklar för honom. Efter andlig vägledning och mycket reflekterande började han på St. Sigfrids prästseminarium i Uppsala där han idag studerar för att bli präst.

Claudia är en 27årig stockholmsfödd sjuksköterska som tillsammans med maken Alexander har dottern Rakel. På dagar, nätter och kvällar arbetar Claudia med hjärtsjuka patienter och all övrig tid går åt till familjen, stickning och träning. En världsungdomsdag för nio år sedan blev kyrkan en viktig del i hennes liv och har varit det ända sedan dess. Claudias hjärtefrågor inom kyrkan är framför allt kroppens teologi och NFP.

Alexander är en exilgöteborgare och kyrkomusiker på 29 år. Gift med Claudia som han träffade på Världsungdomsdagen och pappa till Rakel. Ministrering och körsång sedan barnsben satte sina spår, och än idag är musik och liturgi Alex hjärtefrågor i kyrkan.

Patrik är en 32årig göteborgare som är fast i fel ände av landet. Han drömmer om en exodus med familjen till det utlovade hemlandet på västkusten. Gillar öl, gregoriansk sång, värdig liturgi och kyrkohistoria.

Paula är en glad 30årig tvåbarnsmamma vars superkraft är att motstå makens försök till att genomföra en exodus till Göteborg. Utöver att arbeta som psykolog älskar hon att engagera sig i barn- och ungdomsarbete, och plågar därför ständigt sin kyrkoherde med nya idéer och aktiviteter.

För att komma i kontakt med katolikpodden skicka ett mail till katolikpodden@gmail.com!