Prästen som hörde bikt under en musikfestival

Här är ett bra sätt att nå ut till unga personer: Besök festivaler och dela ut gratis saker med ett leende. Det är vad den katolske prästen fader David Jenuwine gjorde förra veckan under BottleRock Napas tre dagars festival som lockar över 30 000 deltagare.

På skylten intill sig stod det "Katolsk präst. Välsignelser, Bön, Bikt och Svar"

Fader Jenuwine, kyrkoherde vid St. Apollinaris församling i Napa, Kalifornien sade till Catholic News Agency att han försökte brainstorma kreativa idéer för att nå ut till unga när han hörde talas om musikfestivalen.  Han blev inspirerad efter att ha hört ett tal om evangelisering för några veckor sedan av fader Mitch Pacwa.
Ungdomsledaren i församlingen informerade honom att det skulle vara "BottleRock" kommande helg och tillade att det är "kaos" där. Fader Jenuwine sade då "let's do it!".

Fader Jenuwine satte sig vid ena sidan intill en ingång och församlingens St. Paul Street Evangelization team stod vid en annan.

Utöver bön och svar, delade de ut rosenkrans, bönekort och mirakulösa medaljer. De tog slut snabbt.
"Första natten gav vi bort alla rosenkransar, varenda bönekort och medaljer som vi hade med oss." De fyllde på förrådet och gick ut igen dagen därpå. De stannade utanför i ungefär 5 timmar under lördagen och några timmar under söndagen. Reaktionerna de fick varierade kraftigt säger fader Jenuwine.

"Jag fick ögonkontakt med folk och sa 'Hej, hur är det?' och några reagerade med 'Är han verkligen en präst?" Andra var mer välkomnande och sade "Hej fader! Trevligt att se dig här".

Vissa var skeptiska och sade "Kommer det med en lektion?" En man sade "Varför hämtar du det här hit för?" varvid fader Jenuwine svarade "Vi är här för att tala om att Gud älskar dig". Mannen sade då "Det vet jag redan" så fader Jenuwine tillade "Bra, du är en av få". En del försökte undvika honom genom att snabbt titta ner i sina mobiler och se upptagna ut.

"Men även i det, om de medvetet ignorerade oss gjorde vi ett intryck, för att de visste att vi var där ute" säger fader Jenuwine till CNS. Det fanns vissa personer som kom tillbaka under samtliga festivaldagar för att pånytt få välsignelse. Fader Jenuwine hörde till och med några bikt, dock av ungdomar som tillhörde församlingen som passade på att bikta sig under vistelsen.

Församlingens ungdomsledare, Dominic Figueroa, tog en bild på fader Jenuwine och lade ut den på Facebook. Kort därefter började inlägget att växa i popularitet på Reddit. Erfarenheten från festivalen har väckt en vilja till att göra detta igen, och de ska besöka ännu ett event redan till helgen.

Den största lärdomen han tar med sig sade fadern är "Hur enkelt det var".
"Alltför ofta blir vi upptagna med att planera, planera, planera. Men när Anden rör sig, följ Honom! Inga ursäkter"