Säg "Ja" till riktig sexVi lever i en värld där folk sjunger om hur de är bra på att vara "dåliga" och låtar där man byter ut ordet "kärlek" till "f" -ordet som det inte finns någon skillnad mellan dem. Samhället har tagit något heligt, utformat av Gud för att förena par i äktenskapets sakrament och för att få nytt liv i världen och kategoriserat det som bara ännu en fritidsaktivitet.

Vad är riktig sex?
Gud ämnade att sex skulle vara till för två saker: förökning och enhet. När man tittar på det sexuella samlevnadens natur - vad är sex är och gör - ser man att det handlar om just att föröka sig (barn) och enhet (det förenar och knyter ihop paret). När en av dessa två aspekter avlägsnas så handlar det inte längre om riktig eller äkta sex. 

Sex är ett av kroppens språk som säger: "Jag ger dig hela mig själv till dig för evigt." Du kan inte sanningsenligt och orädd säga detta tills du har givit dig själv helt och hållet till någon i äktenskapets sakrament.

Vad vill du?
Fundera över vad du vill ha i ditt liv? Vill du inte ha äkta vara när det kommer till kärlek och sex? 

Bill och Joan är ett par som efter årtionden av att vara gifta fortfarande är uppenbarligen kära i varandra. De besökte oss under en ungdomsträff och ungdomarna var så imponerade och sa till mig, "Han ser på henne som om hon är den mest fantastiska personen han någonsin sett!"

När jag frågade Joan vad hemligheten till deras lycka och kärlek var förklarade hon för mig: "Det är respekt. Ju mer du verkligen älskar någon, desto mer respekterar du dem och vill ha det som är bäst för dem. Och ju mer du respekterar någon, ju mer älskar du. Försäkra dig att du gifter dig med någon som du verkligen respekterar."

RESPEKT
Liksom Aretha Franklin vill jag ha R-E-S-P-E-C-T och jag är övertygad om att i ett förhållande som börjar med att respektera Guds plan för sex och äktenskap kommer leda till respekt mellan paret. 

År av dejtande har lärt mig följande:

1. Att vänta med sex till äktenskapet ger dig klarhet. Att dejta lär dig vilka egenskaper du uppskattar hos det motsatta könet. Sex skapades av Gud för att binda en man och en fru andligt, emotionellt och fysiskt. Denna förbindelse är utmärkt för äktenskap, men fruktansvärt obekvämt morgonen efter balen. Att inte ha sex ger dig möjlighet att se de andra gåvorna och felen med klarhet, utan att en sexuell förening påverkar omdömet.

2. Att spara sex för äktenskapet håller dig grundad i verkligheten. Baserat på mina observationer om äktenskapets sakrament finns det timmar och dagar där samlag inte händer. Man "firar" sakramentet genom att jobba, betala räkningar, städa, laga mat och en miljon andra saker. Man behöver lära sig att relationen måste bygga på mycket mer än bara sex.

3. Att spara sex till äktenskapet bringar mycket kreativtet till dejtinglivet. Det uppmuntrar paret till att komma upp med nya sätt att uttrycka sin kärlek och respekt. Alla kan ge en kyss (eller mer) godnatt, men det kräver mycket mer att skriva ett kärleksbrev, klura ut hur någon gillar sitt kaffe, eller beställa deras favorit bakelse. Jag har träffat par som har sex i hopp om att det ska skapa mer romantik i förhållandet, men oftast sker det motsatta. Istället för att känna sig självsäker och respekterad, får de ångest över att nu när de har delat det djupaste med någon annan, ska bli avvisade.

4. Att vänta med sex till äktenskapet är ett heligt och dygdigt sätt att leva. Ingenstans i den heliga Skriften är man tvetydig om våra kroppar och sex, tvärtom uppmuntras vi att inte begå äktenskapsbrott eller ha begär för vår nästa (Exodus 20:14, 17). Samtidigt påminner aposteln Paulus oss att:
 "Gud har köpt er och priset är betalt. Ära då Gud med er kropp" - 1 Kor 6:20
Det är inget enkelt beslut att välja avhållsamhet. Jag har valt att leva celibat fram till äktenskapet, ett beslut jag tog under en sommarkonferens den 22 juni 1997, och tro mig det har funnits stunder där jag har känt mig övergiven när män valde att dejta andra tjejer som de uppfattade som "lättare".

Men samtidigt kan jag se tillbaka på de femton åren utan ånger. Jag har träffat några bra killar och inte så bra killar i mitt sökande efter "Mr. Rätt "och vet att jag i min letande efter kärlek alltid har funnit respekt.