Hur jag träffade min man: 7 kristna kvinnor delar med sig


Fråga: Jag ska snart ta examen från högskolan och jag är fortfarande singel. Många av mina vänner har seriösa relationer eller är förlovade. Jag är rädd att jag kommer ha svårt att hitta någon att gifta mig med när jag blir klar med skolan. Har du några tips?

Svar: Mitt största råd är att fortsätta att växa i tron och aldrig underskatta vad Gud har i beredskap för dig!

Jag var 29 år gammal när jag gick på min första dejt med Brian, så jag vet hur lätt det kan vara att undra om (och hur) man någonsin skulle träffa den person Gud förberedde åt en.

När fler och fler av mina vänner gifte sig, slogs jag av hur unika alla relationsberättelser var. Jag började se att Gud inte bara har ett recept för alla att hitta sin make.

Det finns inget sätt att veta om idag är den dag du kommer att möta din framtida make. Vad du vet är att du kan välja att komma närmare Gud varje dag (Jakob 4: 8) och att du kan lita på glädjen i hans plan för ditt liv (se Filipperbrevet 4: 6-7 och Jeremiah 29:11).

För att visa hur oförutsägbart bra Guds ”match-making” planer kan vara bad jag flera av mina vänner dela med sig av sina berättelser om hur de träffade sina framtida makar.

Jag träffade min blivande man...


PÅ RETRÄTT:

”Även om jag inte visste det då, såg Brian mig stående utanför grundskolan där jag undervisade. Han var där för att plocka upp sina syskonbarn från skolan en dag och frågade dem om de visste vem jag var. En av flickorna sa att jag var hennes mattelärare. Under en lektion senare samma vecka, berättade hans systerdotter för mig att hennes morbror hade sett mig och att han tyckte om mig.  Jag tyckte att denna ”morbror” lät obehaglig och stalkerish, så jag sa till henne att det var olämpligt att säga något sånt till en lärare! Flera månader senare såg Brian mig igen på en reträtt för unga vuxna där vi båda deltog. Han presenterade tafatt sig själv och försökte förklara att han inte hade för avsikt att hans systerdotter skulle säga något till mig. Jag var lättad över att han egentligen inte var en stalker. Några månader senare mailade han mig på mitt jobbmail och sa att han hade en mattefråga... ”Kan jag få ditt telefonnummer?” Vi gifte ungefär ett år senare! Genom att hitta Brian insåg jag att Guds plan för mitt liv var långt bättre än några planer jag tidigare föreställt mig.”

-Courtney Kissinger, gifte sig fem dagar innan hon fyllde 30.


PÅ FLYGPLATSEN

”Jag var 26 när jag skulle träffa några gamla vänner från gymnasiet för en helg i Las Vegas. En man kom fram till mig när jag väntade på flyget och vi pratade i ungefär 20 minuter innan vi steg ombord. Vi sa hej då utan att utbyta kontaktinformation, annat än att veta att vi skulle vara på samma flyg hem två dagar senare.

Vi såg aldrig varandra i Vegas men när vi mötte upp med våra vänner berättade båda för vännerna om "personen" som vi träffade på flygplatsen, så det fanns uppenbarligen någon sorts omedelbar gnista. Vi pratade i två timmar när vårt flyg försenades inför resan hem. Han fick mig skrattar hela tiden och jag visste att Gud hade något extra speciellt planerat när vi insåg att våra platser var bredvid varandra under de fyra timmars flygresa hem. Han frågade mig ut på dejt under flyget och vi träffades igen fyra dagar senare. Vi förlovade oss ett år senare och gifte oss ett år efter det. Vi flyger fortfarande på 'cloud nine'!”

-Lindsay W, gift vid 28 årsålder


UNDER EN JULFEST 

”När jag tog examen från college var många av mina vänner redan gifta. Det var dock inte Guds plan för mig. Jag flyttade till Washington DC och började min karriär. Det fanns tillfällen då jag trodde att det inte var menat för mig att gifta mig (men äktenskap var mitt hjärtas längtan) eftersom jag inte träffade ’Mr. Right.’

När jag fyllde 33 konverterade jag till katolicismen. Några månader senare sa jag till min andliga vägledare att jag insåg att om inte Gud valde ut vem jag ska gifta mig med skulle jag inte vara lycklig, jag skulle vara lyckligare singel än gift med fel person. Min andliga vägledare sa: ”Bättre att vara singel och önska att du var gift, än gift och önska att du var singel!” Hur sant är inte det?!

Ironiskt nog, ungefär en månad senare träffade jag Mr Right. Jag hade lärt känna några nya katolska vänner som bjöd in mig till ett katolsk forum/ julfest. Jag träffade min blivande man där. Senare sågs vi på mässan och tog en brunch, och redan vid tredje träffen visste vi att det skulle bli "vi". Gud väntade tills jag var katolik innan jag träffade Mr Right. Och han väntade tills jag äntligen överlämnade min framtid till Honom. Tjugoett år och fem barn senare kan jag verkligen säga att min make var den rätta för mig. Jag var 35 år gammal (nästan 36) och min make var 37 (nästan 38) när vi gifte oss. Vi hade vårt sista barnet när jag var 47 och han var 49. Gud har ett underbart sinne för humor och han vet alltid vad som är bäst för oss!”

-Susie M., gift vid 35 årsålder.


ONLINE

”Jag tillbringade min tjugoårsålder åt att bygga ett ganska bra liv med vänner, volontärarbete, att engagera mig i kyrkan och viktigast av allt åt att fördjupa min relation med Gud. Jag tillbringade också en hel del tid att åt be och vänta (ibland otåligt!) för min make. Jag undrade om Gud hade glömt mina drömmar om att vara en fru och mamma. Så jag testade vad varje kvinna i modern tid gör - online dating!

Vid 27 års ålder träffade jag en man på nätet och dejtade honom ett par månader innan jag sade upp relationen - något kändes inte rätt, trots att han var snäll, ärlig och kristen. Några år senare återupptog vi kontakten via Facebook och något bara klickade till. Nio månader senare var vi förlovade; nio månader efter det var vi gifta. Vi har nu en vacker son. Det var inte den väg jag hade tänkt för mig själv - jag gifte mig vid 30 - flera år senare än jag hade hoppats och jag träffade min man på nätet! Men jag skulle inte byta bort tiden i tjugoårsåldern med det jag vet nu. Det var inte alltid lätt, men jag levde ett rätt givande singelliv vilket har gjort mig till en bättre hustru och mamma nu.”

-Rebecca C, gift vid 30 årsålder.


UTANFÖR MIN LÄGENHET

”På min 31-årsdag, efter att ha varit singel i nästan ett decennium hade jag kommit till rätta med det faktum att jag kanske aldrig skulle gifta mig eller ha barn och jag var tillfreds med det. Så en dag sprang jag in den här killen utanför min lägenhet när jag kutade ut för att hämta hem lite take-out. Jag var en fullständig kaos - svettig och osminkad. Det visade sig att han hade precis flyttat in i byggnaden och hans lägenhet var på samma våning som min.

Vid 32 års ålder förlovade vi oss och nu vid 34 års ålder har vi två barn och är lyckligt gifta. Guds planer var definitivt inte mina egna. Jag ville gifta med med en icke-skallig kille som var en praktiserande katolik. Min man är skallig och konverterade till katolicismen innan vi gifte oss. När jag ser tillbaka förstår jag att jag behövde min tid som singel för att bygga upp min egen självkänsla hobbyn och viktigast av allt - min relation med Kristus. Jag är så tacksam för att ha fått den tiden till att bygga vänskaper och gå till den dagliga mässa. Jag värdesätter den tiden och jag är tryggare nu i min kallelse.”

-Jessica B, gift ålder vid 32 årsålder.


I MIN BRORS HUS

”Ända sedan jag var en liten flicka drömde jag om att få gifta mig och skaffa barn. Efter att ha varit gift i nästan 30 år nu är jag övertygad om att Gud hade sina skäl för att låta mig vänta tills jag var 30 tills jag träffade min make. Efter att ha undervisat i flera år och dejtat olika killar var jag inte säker på att ’Mr. Right’ någonsin skulle dyka upp.

En söndag eftermiddag uppmuntrade min mamma mig att gå besöka min bror i hans nya hus. Mig oväntande hade han bjudit hem flera vänner och en granne som var 34 år. Sekunden min bror introducerade oss visste jag att det var mannen Gud hade tänkt för mig. Vi talade i flera timmar helt omedvetna om de omkring oss. Tro, familj, och liknande värderingar blev snabbt uppenbara (inklusive en magisk ’gnista’). Inom 3 månader friade han och vi var gifta mindre än ett år senare.

-Mary Lee F, gift vid 30 årsålder.


PÅ EN FEST... SEDAN SJUKHUSET

”Under min 20-årsålder och tidiga 30 var jag tveksam att jag någonsin skulle gifta mig. Hur många rosenkrans eller novenas kan man be? Jag träffade min man på en fest som organiserades av en katolsk kvinnogrupp den 9 juni 2012. Vi gick ut på en dejt, men ett andra dejt blev det först 7 månader senare. Min man hamnade i en hemsk motorcykelolycka och jag bestämde mig för att besöka honom på sjukhuset. Vi återupprättade en vänskap på sjukhuset och några månader senare frågade han ut mig på dejt igen. Han säger alltid att han ångrade att han inte bad mig om en andra dejt direkt efter första - inte för att jag påminner honom om det eller något (Jag gör det hela tiden).

I slutändan har jag lärt mig att Guds timing är alltid perfekt på ett sätt som vi kanske aldrig helt kan förstå. Medan vi hade en betydande paus mellan den första och andra dejten, friade min man den 8 juni 2013 - nästan ett år efter att vi träffades första gången ”.

-Erin B, gift vid 34 årsålder.

- Översatt från Lifeteen

Vi rekommenderar att du även läser "Vittnesbörd" på kroppensteologi.se