Tänker du på vad dina pengar stödjer?


Jag har i ca 5- 6 år varit månadsgivare hos "Läkare utan gränser". Det är en organisation som hjälper många och jag har aldrig reflekterat djupare kring organisationens arbete tills en kvinna i ett inlägg i Sveriges Unga Katoliker lade upp välgörenhetsorganisationer som stödjer eller verkar för abort.


En enkel sökning på Läkare utan gränsers hemsida senare så fick jag det bekräftat:
"Läkare Utan Gränser har som policy att tillhandahålla preventivmedel och säkra aborter som en del av våra insatser som rör kvinnors och flickors hälsa." 
Nu har jag istället sökt att bli månadsgivare hos Caritas, en organisation som gjorde mycket gott under inbördeskriget i Libanon och än idag gällande flyktingsituationen. När jag pratar med kollegor på jobbet som kommer från alla möjliga länder så verkar det som att Caritas har kunnat genom kyrkan ta sig till naturkatastrof- och krigsdrabbade områden på ett sätt som få andra hjälporganisationer har lyckats med. Och idag när det pågår en fruktansvärd svält i Sydsudan är Caritas en av få som aktivt bedriver en insamling.

På deras hemsida skriver de:
Alla bidrag som kommer in till Biståndskontot 900-4789 går vidare till dem som behöver hjälp, utan att vi gör några avdrag.
Vill du bli regelbunden månadsgivare genom autogiro kan du kontakta kanslisekreterare Marija Kedzo på telefon 08 - 50 55 76 74 eller via e-post på adress: marija.kedzo@caritas.se.

Tillsammans kan vi göra världen bättre, det gäller bara att göra ett medvetet val så att vi stödjer livet istället för döden.

- Pipo