Frankrike röstade igenom lagförslag som ska reglera prolife hemsidor


Personer som sympatiserar med "Ja till livet" och som försöker påverka kvinnors abort riskerar nu upp till två år i fängelse!

En lag har gått igenom i Frankrike där man förbjuder "pro-life" hemsidor som försöker avråda kvinnor från att göra aborter utan att tydligt framföra att de är pro-life. Lagen antogs av nationalförsamlingen, som har en socialistisk majoritet under torsdag kväll. Det nya brottet är straffbart med 30.000 € i böter upp till två års fängelse.

Laurence Rossignol, minister för "kvinnors rättigheter", säger att "Ja till livet" aktivister är fortfarande fria att uttrycka sitt motstånd mot abort "under förutsättning att de öppet uppger vilka de är, vad de gör och vad de vill," enligt AFP.

Fransk lagstiftning förhindrar redan pro-lifers från att demonstrera utanför abortkliniker. Anhängare av det nya lagförslaget hävdar att Ja till livets taktik har flyttats ut på nätet och måste stoppas.

Ärkebiskop Georges Pontier av Marseille, ordförande för den franska biskopskonferensen, hade uttryckt sin oro till president Francois Hollande över lagförslaget och uppmanade presidenten att inte låta lagförslaget passera då det är en "allvarlig överträdelse av demokratiska principer".

Tiotusentals gick ut på gatorna i Paris i slutet av januari för att protestera mot lagen. Demonstranterna höll skyltar som sade "Att skydda de svaga är verkligen starkt".