12 tips på kristna julklappar

Har du tröttnat på att köpa strumpor, morgonrock och allt annat tråkigt som vanliga butiker säljer till jul? Vill du att dina julklappar ska betyda något? Du behöver inte leta vidare, vi har sammanställt en lista med julklappar som definitivt kommer sätta ett leende på läpparna hos mottagaren.

1. En helgon docka
Har du små syskon, barn eller ska ge julklapp till ett barn, varför inte köpa en docka från "Dolls from Heaven"? Det är ett litet familjeföretag i USA som gör helgondockor. På deras hemsida skriver de:

"We created Dolls from Heaven with the goal of bringing young children Closer to God through the lives of the Saints. We hope that our dolls will encourage young children to make Jesus the focus of their lives."2. "Till man och kvinna skapade Han dem" En bok av syster Sofie O.P. 
Kroppens teologi sprider sig så det ryker, och knappt hinner SUK annonsera en reträtt eller ett läger i ämnet innan det blir fullbokad. Enligt ordet på gatan kommer de att ske ännu ett läger med temat Kroppens teologi hösten 2017. Har du en vän eller ett syskon som är nyfiken på ämnet/ eller behöver fördjupa sig i det så passar boken perfekt. Om Gud vill kommer det nästa år komma ut en version av boken riktad till yngre ungdomar. Vi håller tummarna! Passa på att fynda på artos.se - de har sänkt priset från 322kr till 218kr. 3.  Biobiljett till "Hacksaw Ridge"
Mel Gibsons senaste film är baserad på en sann historia om Desmond Doss, en kristen soldat som vägrade att skjuta. Filmen hade premiär under filmfestivalen i Venedig och fick 10 minuters stående ovation. Du kan se trailern här.
4. Påve Pius klockan
Den sista påven att ta namnet Pius skedde under mitten av 20-talet, och han var den tolfte påven att göra det. Sedan insåg någon att vi har 12 påvar som hette Pius och det är 12 nummer på en klocka... varför inte göra en påve Pius klocka?

Och någon gjorde det. Pius I ansikte är kl. 1:00, är Pius II i kl 2:00 och så vidare. Har du en vän som är påvenörd så är denna klocka ett måste! Du kan beställa den här.5. Helige Mikaels radband
Så du vill köpa en rosenkrans till en vän? Gå inte efter den vanliga (även om den är awesome!). Köp något mer unikt då din vän troligtvis redan har en massa ordinarie rosenkransar ihop trasslade med sina hörlurar. Satsa på helige Mikaels radband och få änglarnas skydd. Här kan du se moder Angelica be den. Man kan beställa denna rosenkrans på The Catholic Company.

6. Ut queant laxis kaffemugg
Ut queant laxis är en latinsk psalm för att hedra Johannes Döparen som går tillbaka till 800-talet. Har du en släkting eller vän som gillar psalmer och kaffe? Kombinera de två och du har den perfekta gåvan. Du hittar den på cafepress.com.7. Helige Benedikt t- shirt
En gammal kristen symbol som är gåtfull för de flesta människor visas i ett nytt sammanhang. Hemsidan som säljer den heter "Catholic to the Max", så du bör mer eller mindre köpa den.
8. Rökelse och rökelsekar
Både hos Katolsk bokhandel på Kungsträdgården i Stockholm och Lilla Therese butik i Heden, Göteborg säljer man rökelse och rökelsekar. Om du varken bor i Göteborg eller Stockholm så går det bra att beställa via deras hemsidor.

9. Helige Kristoffer cykelringklocka 
Hur coolt är inte den här ringklockan??? Ge bort lite extra beskydd till någon som gillar att cykla. Du hittar här.

10. Mitt (mjuka) Mäss-kit
Man kan aldrig börja för tidigt. Klicka här för att lägga in din beställning.

11. Wake up! — skiva med påven Franciskus
Precis som sina närmaste företrädare (JP2 och BXVI) har påven Franciskus släppt en skiva! 11 st korta tal och böner av Franciskus vävs samman med för honom och hans bakgrund passande sång och musik. Texthäfte på italienska, spanska och engelska medföljer. Du hittar den här.

12. Reträtt - Sankt Dominikus kloster
Bjud din vän, pojkvän/flickvän, man eller maka, syster... you get the picture till en reträtt. Hos dominikansystrarna i Rögle kommer ni omfamnas av vacker natur och sång. Du hittar mer information på systrarnas hemsida.