Lita på Gud
‘’Never abandon prayer, even when it seems pointless to pray’’ 

Jag kan inte direkt påstå att jag är ett stort fan av twitter men när jag läste denna tweeten av påven Fransiscus kände jag mig oerhört berörd. 

Hur många gånger har du inte känt ‘’varför svarar inte Gud på mina böner’’? Personligen händer detta ofta för mig. Jag är ofta ivrig och saknar tålamodet att lyssna på Guds röst.  Vi är oftast blinda under tiden vi ber och efteråt förstår vi vad Gud ville. Det är vanligt att vi människor inte ser helhetsbilden föränn efteråt. Gud ger oss inte alltid det vi själva vill, han ger oss det vi behöver. 

Det var en musikledare som under ett musikläger jag deltog i berättade ett bönesvar han fick. Han och hans fru hade väldigt svårt att få barn och de bad till Gud att de skulle bli väldignade med ett barn, men det hände aldrig… Det gick ett par år och under tiden renoverade de deras hus och gjorde om alla rum. Precis när huset hade blivit färdigrenoverat blev frun gravid. De bad ihärdigt och gav upp flera gånger men forsatte ändå att be. Nu i efterhand förstod de att Gud ville att de skulle vara mer förberedda innan de fick barn och att Gud ger oss saker när det är lägligt.

Vi alla tvivlar på om Gud hör bön ibland men ge inte upp, ty ingenting är omöjligt för Gud. 


/Lisa