3 Katolska Youtubekanaler Du Inte Sett


Dags att helga upp din feed på youtube lite grann? Här kommer tre katolska youtubekanaler som du förmodligen inte känner till men som är värda en prenumeration.

1.  Vcatvideo 
  
Denna kanal startades under Trons år (precis som Confessiones!) utav ett amerikanskt stift och har som syfte att förmedla den katolska katekesen för ungdomar. De publicerar ett högkvalitativt klipp per månad och just nu är de inne på den sista serien som handlar om bön.  Deras klipp är intressanta, estetiskt sett grymma och väldigt inspirerande. Kul att visa något av deras klipp under konfirmandundervisningen kanske?

Vcatvideo


   


2. Langusta na palmie

Den här kanalen är driven av p. Adam Szustak, en polsk dominikanbroder och är nog den mest kända predikaren i Polen. Ett klassiskt pick-up line i katolska ungdomscirklar är ”Vad tycker du om det senaste klippet av Szustak?”. Kanalen är på polska, men många av klippen har engelska undertexter (det står då ENG efter titeln). Ta ett kik på t.ex. spellistan som heter ”Niecodzienny Vlog” (En Ovardaglig Vlog) där p. Adam delar med sig av reflektioner från sina resor till alla möjliga platser där folk bjuder in och där han får övernatta. Om du tycker om att se på vloggar så är det här något du verkligen bör titta på.


      3.  Katolsk Horisont
Denna kanal drivs av våra egna franciskaner i Jönköping. Bröderna åker runt i Sverige med kameror och spelar in bl.a. reflektioner till söndagens läsningar, intervjuer med olika katoliker i landet och klipp med kyrkoherden i Jönköping, pater Joseph Maria Nilsson. Kanalen är relativt ny och prenumeranter och uppmuntran behövs!

Katolsk horisont