Möt människorna från Världsungdomsdagarna!

När Anna och jag i juli åkte till Krakow för att delta i Världungdomsdagarna med hundratusentals andra unga katoliker, fick vi ett litet uppdrag av Paula. Vi skulle försöka intervjua folk som vi träffade under resan. Det ledde till flera roliga samtal, men det var inte alltid helt lätt att genomföra intervjuerna eftersom vissa inte pratade så bra engelska. Vi anpassade då frågorna efter personerna vi intervjuade. En del ville vara med på foto, andra inte.
Här är de till sist, enjoy!

Vad heter du?
Dylan Simon

Var är du ifrån?
Lafayette, Louisiana, USA

Är detta din första VUD?
Ja det är det.

Varför är du på VUD?
Jag vill lära mig att älska och tjäna Gud.

Varför är du katolik?
Jag är uppvuxen i en katolsk familj och har vuxit upp i en katolsk miljö. Men framför allt för att jag har funnit sanningen i den Katolska kyrkan genom eukaristin.

Hur är det att vara katolik i ditt land. Är det lätt eller svårt?
Jag skulle säga att det är både och. Ibland är det enkelt, eftersom många är katoliker i Lafayette. Men det är inte så många som lever ut sin tro, och det blir svårt när andra bara praktiserar på grund av tradition. Jag har en personlig övertygelse. Att vara del av en församling har gjort det lättare. På mitt universitet har vi dessutom en katolsk grupp. Genom den kan jag utvecklas spirituellt, mänskligt och intellektuellt.

Om du skulle säga något till andra unga katoliker i världen, vad skulle det vara?
Be! Be ständigt, och be till Herren att han ska lära dig hur du ska be.
Vad heter du?
John

Var är du ifrån?
Frankrike

Är detta din första Världsungdomsdag?
Nej jag har varit med i Madrid också.

Varför är du katolik?
När jag växte upp så var det för att min familj
var katolsk, men jag valde sedan en egen omvändelse av personliga anledningar i tjugoårsåldern.

Har du något speciellt VUD-minne?
Ja, den sista veckan i Madrid med alla mässor
och samlingar. Då var jag där med en grupp handikappade, vilket var väldigt fint.

Hur är det att vara katolik i ditt land. Är det lätt eller svårt?
Kyrkan har tappat folk i Frankrike, men har alltid varit respekterad. Fram tills igår trodde vi att vi kunde utöva vår tro fritt (han syftar på prästen i Frankrike som togs tillfånga och halshöggs), men den senaste tiden har det känts svårare. Tyvärr så minskar antalet präster och troende, så kyrkan står inför stora utmaningar. Dessutom så är det mest medelklass och överklass som går i kyrkan idag, så vi måste fortsätta att sprida tron ute i förorterna.
Vad heter du?
Nancy Marilia

Var är du ifrån?
Peru

Hur gammal är du?
30 år

Är detta din första VUD?
Nej, detta är min tredje. Jag har varit i Madrid och i Rio de Janeiro också.

Har du något särskilt VUD-minne?
Ja, i Madrid var det en tiggare som bad om pengar. Min värdfamilj brukade köpa mat åt honom var tredje dag. 

Varför är du katolik?
För att mina föräldrar har uppfostrat mig så. Min mamma spelade mycket kristen musik hemma, och jag brukade spela gitarr i kyrkan. När jag blev äldre valde jag att gå med i neokatekomunatet.
Vad heter du?
Juliette

Hur gammal är du?
20 år.

Var är du ifrån?
Paris, Frankrike.

Är detta din första VUD?
Ja det är det.

Varför är du på VUD?
Jag är här med en kompis som gärna ville åka.

Varför är du katolik?
Bra fråga, jag vet faktiskt inte. När jag var 9 år valde jag att döpa mig, och sedan dess har jag varit katolik.

Hur är det att vara katolik i ditt land?
Det är okej, men de flesta unga är inte så praktiserande. Även jag tycker att kyrkan är svår att förstå sig på ibland. 
Vad heter du?
Eric Lacaille

Var är du ifrån?
Frankrike

Hur gammal är du?
24 år.

Varför är du katolik?
För två år sedan så trodde jag inte utan var ganska så vilsen. En jobbig sak hände, och jag besökte en präst för att prata om detta. Jag förstod då att jag var älskad, och valde att ta min tro på allvar. Det är dock fortfarande svårt för mig, jag tvivlar dagligen. Jag tror på Gud, men inte på att det alltid betyder något i livet.

Om du skulle säga något till andra unga katoliker, var skulle det vara?
Fortsätt var öppensinnade. Även när hot och hat möter oss, stanna öppensinnad. Bli inte hatisk.
Vad heter du?
Agnieszka

Var är du ifrån?
Zabrze, Polen

Hur gammal är du?
43

Varför är du på VUD?
Jag vill se påven med mina tre barn. Jag gillar både påven och VUDen väldigt mycket.