Intervju med Kefas - ungdomsgruppen från Kristus K


Confessiones lyckades intervjua Kefas ungdomsledare Roberto di Pace och ställde några nyfikna frågor:

Vad är Kefas?
Svar: Kefas är en ungdomsgrupp i Kristus Konungens katolska församling i Göteborg.

En grupp där unga katoliker träffas och umgås med varandra. Vi hittar på olika saker tillsammans, allt ifrån att spela pingis och biljard till att spela minigolf eller kubb i någon park. Vi har även träffat och umgåtts med andra unga katoliker från andra städer. Tanken är att man ska som ung katolik känna trygghet när man kommer till kyrkan och lära känna andra som är unga och praktiserande katoliker.

Hur bildades Kefas och varför?
Svar: Kefas tog över en annan ungdomsgrupp som hette "Crazy Tuesdays". Men vi bytte helt enkelt dag och namn. Det behövdes en ungdomsgrupp i församlingen och med Guds hjälp lyckades vi dra igång detta.

Hur många brukar delta på era aktiviteter?
Svar: Det brukar vara lite olika, vi har varit från 6 till ungefär 30 st, men vi brukar genomsnitt vara mellan 15-25 personer. 

Vem får komma?
Svar: Alla är välkomna, men vi riktar in oss framförallt på konfirmander. Åldern kan variera, allt ifrån 14 till 30 år.

Vad är det för typ av frågor som brukar diskuteras vid era träffar?
Svar: Kefas har blivit mer av ett fritidsställe för unga att komma till.  Eftersom de flesta är konfirmander så får de sin undervisning under kristendomsundervisningen. Men under tiden som Kefas har funnits så har vi bl.a. haft "Fråga prästenstunder". Inbjudna talar har även fått dela med sig av sitt vittnesbörd. Vi har dessutom kollat på t.ex Catholicism och Pure Love och diskuterat avsnitten därefter.

Har ni något specifikt helgon för gruppen? 
Svar: Nej det har vi tyvärr glömt. Det är dags att utnämna ett specifikt helgon för gruppen. Tack för den här frågan så att jag kom att tänka på det :))

Vad har ni för planer inför framtiden?
Svar: Kefas ska bli mer andlig, vi ska införa mer bön. Vi brukar be innan vi fikar tillsammans och sen innan vi avslutar, men vi ska börja med completorium och tillbedjan.
Kefas kommer i fortsättning vara öppen för alla som vill komma och finnas där för våra unga. Förhoppningen är  att ungdomar fortsätter att komma, att konfirmander stannar i kyrkan och i Kefas även efter att de har konfirmerat sig, att de ska känna att det är ett ställe dit de kan komma och ta det lugnt, vara sig själva och känna att de är en del av kyrkan och gemenskapen.