Att be om en make/ hustru kan få oförutsedda konsekvenser!

När jag var 18 år, bad jag en novena till den helige Josef, så att han skulle ordna en make till mig, som liknar Orlando Bloom. Ja, jag vet, 18 år är barnsligt ung, och vid den tidpunkten längtade jag efter att vara en ung brud med en ljusrosa spetsslöja som skulle dansa längst gången i kyrkan till Chuck Berrys "It Was A Teenage Wedding" (jag skojar inte - de var mina bröllopsplaner).

Vid den tiden spelade det ingen roll för mig om killen var katolik eller inte, så länge han var väldigt snygg och hade tjockt hår. Självklart var mina prioriteringar i sin ordning. Tydligen gick inte min bön igenom och jag är fortfarande ogift. Tack, helige Josef för obesvarade böner!

Jag har dock inte vågat be en novena till helige Josef för en förödande vacker man under tjugo årsåldern. Varför? Mitt skäl har ironiskt nog att göra med det faktum att jag blev mer seriös med min tro. Låt mig få förklara: Under den tioåriga tiden mellan 20 och 30 hörde jag en hel del män och kvinnor säga att de bad till helige Josef för en man eller hustru, och att, ja, de fick en man eller hustru, och att helige Josef gav dem vad de begärde, men det fanns en hake: nämligen att deras make/maka inte var katolik och i vissa fall t.o.m. anti-katolik.

Jag blev ganska avskräckt från att be till helige Josef eftersom jag inte trodde att mina nerver kunde stå ut med någon som hatar kyrkan. När jag lyssnade på människor beklaga sig över att vara gifta med icke-kristna förstod jag att vara gift med någon som hatade den katolska kyrkan var långt värre än att vara singel. Jag var rädd för att samma öde skulle drabba mig, att hitta någon och bli kär, men med en man vars hjärta var fylld med förakt.

Men tiden läker sår och många av de icke-kristna (som nämns ovan) som gifte sig med katoliker har konverterat. Det kan vara en del av helige Josefs master-plan att han parar ihop katoliker med icke-kristna så att de katolska ska hjälpa sina livskamrater att hitta hem.

Med tanke på hans meritlista av att hitta makar och hustrur för män och kvinnor som är kallade till äktenskap, bör St Josefs festdag verkligen firas mer än alla hjärtans dag. Om Alla hjärtans dag är en metafor för romantik, då står helige Josefs dag för kärlek och äktenskap.

14 februari är för bubbelvin och billiga chokladhjärtan, men helige Josefs festdag, 17 mars och 1 maj, kan bli dagen när man förnyar sina bröllopslöften, en tid då man visar barnen sin brudklänning och en tid då man skålar med sin bästa champagne. För vissa katoliker som bad novenan för en make/maka - och fick mannen / kvinnan i sina drömmar - kan det vara en tid av tacksamhet.