Rosenkransen hjälper mig bekämpa depressionen

*Till er som medicineras med antidepressiva läkemedel, detta är bara mitt sätt att hantera min situation, fortsätt följa din läkares ordination*

Jag är en person som har haft, och som fortfarande kan ha mycket ångest. Jag har testat olika metoder för att få bort min ångest. Att be och meditera är det jag rekommenderar starkt då jag kände/känner att det hjälper mig mest, för att det går verkligen in på djupet in i hjärtat. Ibland under mina värsta perioder kunde jag ta tag i rosenkransen och kände en slags trygghet och säkerhet, att allt kommer bli bra igen.
Tidigare, innan jag började att be rosenkransen var jag helt ärligt för lat för att göra det. Min ångest växte och växte, vilket ledde till en depression. Så stark depression att jag inte kunde äta eller dricka något. Aptiten fanns inte. Man ser inte det goda. Och efter ett litet "roligt" besök på akuten fick jag antidepressiva tabletter (serotonin höjande).

Men jag frågade mig själv efter allt som hade hänt, är det en synd att ta antidepressiva medel?
Svaret är: nej, nope, ne, no. ALLTSÅ NÄ!
Jag hade ett samtal med en av prästerna under kroppens teologi lägret om just detta och då sade han såhär till mig:

Om du har brutit benet ska du inte gå runt med ett brutet ben. Utan man går och gipsar det tills det läker. Samma sak gäller medicinering mot ångest och depression. Varför finns medicinen om vi inte ska använda den?

Efter att fått höra dessa ord kändes det mycket lättare och om det finns fler katoliker här som äter antidepressiva medel och känner att det är "fel" så gör inte det! Det är lättare sagt än gjort, men försök! Det allra viktigaste är att du inte glömmer bort att fortsätta växa i din tro på Gud, vår allsmäktige Fader. Tabletterna hjälper en till en viss gräns, men sen är det ditt jobb och hitta och utveckla din relation till Honom. Men även finna tröst i att Han alltid kommer finnas där för dig. Låt din styrka komma från Honom. Tänk så här: Gud har satt mig på denna jorden för att jag ska leva! Innan han utformade dig i moderlivet utvalde han just dig! Hur häftig är inte det? Chosen from the big guy up stairs!
FIND THE JOY PEOPLE!
SEE YA!

- Anonym