Från Stockholm till Ecuador - Zakias resa med Gud

Från Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm till Monarkfjärilen i Mindo, Ecuador. Visste du att Monarkfjärilen reser tusentals mil från norra USA och Kanada till Mexiko. Några reser till och med som jag till Ecuador. 

Det var under mitt jobb på Naturhistoriska riksmuseet som jag såg filmen om Monarkfjärilen och dess otroliga resa tvärs över Amerika, bort till Mexikos höga toppar för att vila bland miljontals andra fjärilar. Inte förstod jag då, när jag helt fascinerad tittade på filmen och önskade om få vara med om detta, att Monarkfjärilen skulle sitta på min kind och att jag skulle flytta till Ecuador. Jag ler på bilden. Strax efter detta magiska möte gick det upp för mig hur stor Gud är och hur små vi är. Att Han har större planer för oss, tar oss till platser vi inte ens vågar drömma om och låter oss möta andra som vi aldrig drömde om att vi skulle möta. Hade någon sagt till mig för ett år sen  "Zakia en Monarkfjäril kommer sitta på din kind när du bor i Ecuador", hade jag gett dem min ökända "Vad-snackar-du-om" blicken!

Det är insikter som denna som gör att jag får större tillit till att Gud ser mig och mitt hjärtas önskan. Denna stund, liksom den vid Loch Ness, får mig att förstå att Han inte bara ser mitt hjärtas önskan utan Han ser även det jag inte ser och uppfyller önskningar som jag själv glömt bort för de förefallit mig som omöjliga eller fåniga. Jag tror vi upplever detta när vi följer Honom och går Hans väg trots rädslan för det okända.

Guds väg är okänd och många gånger går vi vår egen väg för den känns tryggare. Man tänker att man vet vart man går och med det kanske även tanken om att det innebär en mindre risk för besvikelse. Men vi går miste om Guds plan för oss som är så mycket större än det vi ens kan föreställa oss. Vår väg som Han skapat innan vi ens föddes. Hans väg leder till ställen där vårt förnuft säger stopp. Jag behövde denna resa, dessa människor, dessa platser & dessa insikter. Den här tiden har berikat mig mer än någon annan period tidigare. Denna resa har bidragit till att jag ser på saker och människor omkring mig ur ett nytt ljus.
Om Han ger mig det jag själv inte visste om att jag behövde, så tror jag att Han ser och ger det jag själv inser att jag behöver när tiden är inne. Våga tro...

- Zakia