Talar Gud till oss i drömmar?

Häromdagen hade jag, en minst sagt underlig dröm. Jag drömde att jag gick runt på en snöbelagd gata där vindens iskalla fläkt var rent ut sagt obarmhärtig. Med mig hade jag 5 små barn i åldrarna 2-6 år. Deras ursprung var från mellanöstern och de var av muslimsk religion. De hade inte tillräckligt med varma kläder utan såg ut som de nuvarande flyktingbarnen som vi ser på våra sociala medier. Jag lämnade dem på en trottoar och gick hem till värmen hos min mamma och mina syskon.
Jag kände på mig att min mamma hade en relation till dem och när jag frågade henne sa hon att de var hennes barn. Jag fick helt plötsligt dåligt samvete och frågade varför hon inte tog hand om dem? Hon började fråga mig "varför tar du inte hand om mina barn? Varför lämnade du mina barn ute i kylan? Mina barn svälter och fryser. Hjälp mina barn."

Jag vaknade därefter helt plötsligt från sömnen och kände på mig att det inte var min biologiska mamma i drömmen, utan vår moder Maria. Det var inte bara en känsla utan mer av en vetskap att det hela hade en andlig betydelse. Jag visste direkt vad drömmen betydde, att vår moder ber mig hjälpa hennes svältande, frusna barn. Hennes hjärta går i tusen bitar av att se dem i det här tillståndet. Oavsett religion och etnicitet så betraktas alla människor som Guds barn. Vi är alla syskon med en gemensam Fader och vi måste alla hjälpa varandra.

- Mirjam