Glöm inte bort Gud i ditt vardagliga liv

Nu har större delen av sommaren gått och de flesta av oss har nog hunnit göra massor av saker som vi har planerat in sedan ett halvår tillbaka. Resor, träffa vänner och släktingar, läsa alla böcker man under skolterminerna tänkt läsa, titta igenom hela Netflixs utbud etc. Men har vi mitt i allt vårt sommarslöande kommit ihåg att ägna tid åt Han som ska vara prio nummer ett i vårt liv?

Sommaren borde vara den perfekta tiden på året att komma närmare Gud. Under andra tider på året brukar vi känna att vi inte hinner med mer än att gå i mässan på söndagar, kanske inte ens det. Därför är sommaren då vi äntligen har mer fritid det perfekta tillfället att återuppta och förbättra relationen med vår Fader genom till exempel inre bön, gå i mässan mer än en gång i veckan, träffa kyrkans ungdomsgrupp och vad man nu kan tänkas hitta på.

Men nu när halva sommaren har passerat inser kanske flera av oss att vi har glömt Han som är den vi ska sätta främst i vårt liv. Vi har lagt all vår tid på allt annat vi tycker är viktigt i livet och Gud blir den vi ägnar oss åt när vi inte har något annat att göra, trots att vi vet att Gud är så mycket viktigare än allt det andra.

Jag skriver inte detta för att det kanske låter fint eller för att döma någon, jag skriver från egna erfarenheter. Hela sommaren har jag haft för mig massor av saker och det är först efter att ha spenderat en längre tid i Kroatien som jag inser att jag knappt ägnat någon tid till att tacka Herren för allt det som har gjort för mig. Vad jag vet är det inte bara jag som har den dåliga vanan att bara vända sig till Gud när vi har problem, men sedan glömma bort att tacka Honom när han ger oss det vi ber om och mer utöver det.

Gud finns med oss i alla stunder, därför måste vi alltid vara medvetna om Guds närvaro för att verkligen sätta honom på första plats i vårt liv. Därför bör vi, det sista vi har kvar av sommaren, ta in Gud mer i vårt vardagliga liv. Eftersom Gud aldrig tröttnar på oss är det aldrig för sent för oss att ta upp vår relation med Honom. Nästa gång du känner att du har tråkigt och att du av gammal vana sätter dig med din laptop i soffan för att klicka fram Netflix, läs om något helgon eller en spirituell bok istället! Be rosenkransen! Bli mer aktiv i din relation med Gud istället för att använda din sommar till ingenting. Lär dig att försöka se Gud i allt du gör genom att till exempel tacka Honom för allt du har fått göra i sommar. Utan Gud hade inget varit möjligt.