Ett helt land genomgick en exorcism


Kan ett land med djupa kristna rötter som Mexiko befinna sig i händerna på demoner? Några i kyrkan fruktar det. Och till följd av detta kallades de den 20 maj för en landsomfattande exorcism av Mexiko.

Höga nivåer av våld, liksom drogkarteller och abort i landet, var anledningen bakom att den särskilda riten av exorcism, känd som exorcismo magno (den stora exorcismen), utfördes i katedralen i San Luis Potosí. Kardinal Juan Sandoval Iñiguez, ärkebiskopen emeritus i Guadalajara, ledde vid stängda dörrar ceremonin, som för första gången någonsin gjorts i Mexiko.

De andra som deltog vid exorcismen var ärkebiskop Jesús Carlos Cabrero i San Luis Potosí, den kända spanska exorcisten fader José Antonio Fortea och en mindre grupp av präster och lekmän. Händelsen gjordes inte känd för allmänheten i förväg. Enligt ärkebiskop Cabrero ville man undvika missriktade tolkningar av ritualen.

Men hur kan ett helt land blir angripet av demoner till den grad att det är nödvändigt att tillgripa en exorcismo magno?

"I den mån synd ökar mer och mer i ett land, blir det lättare för demonerna att fresta [människor]," berättade fader Fortea för CNA. Den spanska exorcisten varnade att "i den mån det pågår mer trolldom och satanism i ett land, kommer det att bli mer extraordinära manifestationer av dessa mörkrets makter." Han sade att "exorcismen som utfördes i San Luis Potosi är den första som någonsin genomförts i Mexiko där exorcister från olika delar av landet samlades för att driva ut mörkrets makter, inte från en person, utan från hela land."

"Denna rit av exorcism, vacker och liturgisk, hade aldrig tidigare skett i någon del av världen. Även om det hade ägt rum i ett privat sätt, som när St Francis [vunnit] den italienska staden Arezzo ", konstaterade fader Fortea.
Den spanska exorcisten förklarade dock att firandet av denna ritual inte kommer att förändra den svåra situationen Mexiko går igenom på en enda dag. Men betonade att genom excorcismen kommer många "frestare" att fly [...] Men även om alla inte kommer att utvisas, är de som togs bort inte längre där."

Fader Fortea tillade: "När exorcister i ett land driver ut sina demoner, måste det göras i tro. Du kommer inte att se något, känna något; Det kommer inte att finnas någon extra fenomen. Vi måste ha tro på att Gud gav apostlarna en kraft och att vi kan använda denna makt. 

"I vilket fall som helst, om denna ritual skulle genomföras i flera länder en gång om året, förr eller senare, skulle detta sätta stopp för eventuella extraordinära manifestationer och skulle visa oss djävulens raseri. Jo, utan tvekan, demonerna hatar att drivas ut ur en plats eller att vara bunden med Kristi kraft."

Den spanska exorcisten sade att det skulle vara mycket önskvärt att när det finns ett årsmöte för exorcister i ett land att en ritual som denna exorcismo magno utförs.

Han betonade också att en biskop "kan tillåta dess förekomst en gång om året med sina präster i domkyrkan [...] Biskopen är herden, och han kan använda den makt han har fått för att driva bort osynliga vargar från fåren", sade han, "eftersom Satan är som ett rytande lejon, stryker omkring och letar efter någon att sluka, kan herdarna driva bort rovdjuret från offren. "

Läs mer: When an entire country becomes infested with demons, Catholics Exorcize