Autentisk manlighet: En kysk man helar


I dagens kultur, är det inte förvånande att höra historier om hur kvinnor blivit sårade av män. Som män, möts vi av en stor manlig kris. Många män är rädda för att anförtro sig, ser på kvinnor som objekt för deras lust, och är mer bekymrade över deras bilar och tv-spel än om andras välbefinnande. Som ett resultat av denna passivitet från män blir många kvinnor mer kontrollerande. Män har sårat kvinnor, men istället för att älta det så låt oss istället se över vad vi kan göra för att återställa det.

Om vi har makten att skada kvinnor svårt betyder det också att vi har makten att laga och hela det som blivit brutet och skadat av synd. Om Jesus kom för att återställa allting så kan Han också förnya vår styrka att försvara kvinnors värdighet.

En kysk man helar. Hur då? Låt oss se på tre sätt som vi vi kan upphäva skadan:

Ädelmod
Kvinnor vet när män lustar efter dem, oavsett om det är genom lustfyllda blickar eller genom anstötliga kommentarer om deras utseende. Mina herrar, låt oss ge kvinnor den kärlek de förtjänar genom att göra de små saker som vi så ofta glömmer. När du talar till en kvinna, titta henne i ögonen, lyssna och var uppmärksam på varje ord. Hon skall veta att din uppmärksamhet är fixerad på henne och inte hennes kropp eller någon annan kvinna i närheten. Offra till henne din sittplats, öppna bildörren för henne, ge henne din kappa, betänk hennes tankar och åsikter. Små saker gör den största skillnaden.

Tillgivenhet
Kvinnor är rent naturligt mer instämda med sina känslor. Kyskhet ger oss möjligheten att bli mer kreativa i sättet som vi visar dem tillgivenhet. Genuina kärlekshandlingar talar högt till deras hjärtan. Skämta för att få henne att le, köp henne en bukett blommor, ge henne hennes favorit godisar, lär känna vad hon gillar och vad hon inte gillar och tala till den innersta känslan utav att vilja bli uppskattad och att bli älskad.

Åtagande och klarhet
En kraftful dygd som kommer att revolutionera manligheten: åtagande. Håll dina löften. Håll ditt åtagande att leva kyskt i dina tankar, ord och handlingar. Var tydlig i dina motiv och dina intentioner. Lämna inte henne med att behöva gissa. Om du håller dina ord, kommer det stärka hennes tilltro till män och hela de sår som blivit orsakade av dem som har missbrukat hennes tilltro.

- Alex Lambis, från Chastity project.