Lucy - filmenrecension


Genre: Actionthriller
Premiär: Augusti 2014
Speltid: 1h 29 min
I rollerna: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Amr Waked

Den vackra Scarlett Johansson är rätt övertygande i sin roll som Lucy, den oskyldiga amerikanskan som blir lurad av sin pojkvän till att överlämna en väska med en häftig ny blå drog som får dig att använda hela din hjärna ("Limitless" någon?).

Tenderar du att tänka kritiskt kommer du inte att tycka om denna actionthriller. Den blåser liv i den gamla myten att du endast använder 10% av din hjärna, vilket kommer att få din inneboende psykolog att riva sönder sina kläder av irritation och skrika "BLASFEMI" mot skärmen.

Hur som haver råkar Lucy få i sig drogen medan hon blir misshandlad och utvecklar övermänskliga egenskaper. Hon kan kontrollera materia, trotsa gravitation och får en massa andra coola egenskaper. Under filmens gång blir hon starkare och mäktigare än samtliga Marvel Comics hjältarna. Hon utvecklas snabbt, till det evolutionen leder henne till (enligt Morgan Freeman, som spelar rollen av Gud... oj fel film, jag menar en allvetande professor). Filmen slutar med att denna super människa förvandlas till en USB sticka, typ. 

Har du en och en halvtimme att fylla är denna film helt ok. Men den tiden kan nog användas till något bättre. 


- PiPo