Deltag i bönekedjan för förföljda kristna i världen!


Omfattningen av förföljelsen av kristna idag är skrämmande stor. Kristna är idag världens mest förföljda religiösa grupp och antalet som dör martyrdöd är extremt många och uppe på rekordnivåer. I dagarna släppte FN en rapport från Syrien/Irak där det bland annat beskrivs hur barn korsfäst, flickor säljs på slavmarknader och män blir halshuggna. Vi hör rapporteringar om Boko Harams massmord på hela kristna byar med flera tusentals offer vid varje tillfälle. Vi hör om de tusen- och åter tusentals kristna som sitter i koncentrationsläger i Nordkorea för att "omskolas". Rapporterna tar aldrig slut. Det är kanske lätt att ge upp hoppet. Jesus Kristus säger dock till oss i Matt 7:7-8:
Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.
Sveriges Unga Katoliker kommer därför att införa en obruten bönekedja från den 6- 14 mars (jfr apg 1:14). Med en bönekedja ser man till att någon hela tiden ber för våra förföljda syskon, i en ständig bön som aldrig tystnar!

De flesta av oss kan inte resa dit och rädda våra bröder och systrar med våra egna händer, däremot kan vi genom bön vädja till Gud att skänka dem sin närvaro och ge dem tröst under denna svåra prövning.

Gå med i SUKs bönekedja på doodle genom att skriva upp dig på en tid som passar dig. Allt som behövs är att du ägnar 20 minuter av din dag, varje dag, fram t.o.m. 14 mars, åt att be för de kristna som lider enbart för att de tillhör korsets folk

Tryck här för att välja en tid på dygnet. 

Tips på vad/ hur man kan be under dessa 20 min:
  • Fri bön
  • Rosenkransen
  • Psaltaren
  • Meditera över Fader vår
  • Använd en bönebok
  • Hjärtats tysta bön
  • Etc
Det viktiga är inte hur man ber utan att man gör det, då Gud förstår oss även när vi inte säger något. Jesus säger ju själv att den bästa bönen är den som är fåordig. Gör det som känns bäst helt enkelt!