Män, ni är vackra! 22 unga kvinnor förklarar varför


I ett tidigare inlägg "Kvinna du är vacker! 21 unga män förklarar varför" ställde vi frågan "Vad gör en kvinna vacker" till unga kristna män.  Men vad tycker kvinnor om män? Tänk på att detta inte är en kravlista på egenskaper man söker hos en partner utan snarare vad man uppskattar hos det motsatta könet. Nedan har 22 kristna unga kvinnor svarat på frågan:


Vad gör en man vacker?

* Ärlighet och humor, att han får en att skratta.  Hans tro gör honom vacker - Att han går till kyrkan, att man kan be tillsammans. När han kan prata om allt mellan himmel och jord och inte brusar upp vid en konflikt eller när man inte kommer överens.

* Hans kärlek till Gud gör honom vacker - när han bevarar Herren i sitt hjärta, och lever efter sin kallelse. När han är Kristuslik.

* Män är vackra! Ja, de är verkligen vackra när deras ord & handlingar inte sker i syfte att föra oss närmare dem, utan närmare Herren. När de strävar efter att efterlikna Kristus dagligen, på jobbet, universitetet, bland vänner och familj men även när de är hemma helt själva.

* En man som inte låter stolthet komma i första hand, en man som kan se till sin medmänniskas behov och som kan uppoffra sin tid och kraft för andras välbefinnande, det är en vacker man. Någon ödmjuk som har ett stort hjärta och som ser sin uppgift i livet att hjälpa andra när de är i behov av det. Någon som vill vara en bra förebild för andra och som känner att han har ett kall i livet att leda andra närmre Sanningen, genom att vara en fin människa och förebild. En vacker man är någon som uppskattar det goda en medmänniska gör, som kan tänka sig vilken energi och kraft den lagt ner för att åstadkomma det den gör i livet. En vacker man är någon som inte ser ner på andra. Någon som är tacksam mot livet och som alltid tackar Gud för vad den har och som alltid försöker vara nöjd och se det goda i livet och i andra människor. En vacker man är någon som är redo att kämpa och lägga ner hela sin själ för det han brinner för och för det som är hans plikt att göra.

* En man är vacker när han har nära till skratt, vågar visa sina känslor, och bryr sig och tar hand om andra.

* Han är vacker när han är trött men ändå samlar kraft för att ställa upp för andra.

* En man är vacker när han tänker både med hjärtat och hjärnan innan han gör något och när han vågar vara sig själv.

* Givmildhet och godhet gör honom vacker.

* Det är extremt vackert med en man som ber. Alltså verkligen ber. Såg en man när jag var i Polen i julas. Jag gick in i en kyrka under tillbedjan för att be en liten stund, och då var det en ung man som också bad där, så kom hans tjej/fru och ville att han skulle följa med henne, då svarade han "ja ja, jag kommer strax" och fortsatte liksom vara heeelt inne i bönen - det tyckte jag var riktigt vackert. Tänkte wow vilken kille!

* Hans tålamod och respekt gör honom vacker!

* Jag älskar när någon är så djupt troende att det leder till långa och lärorika diskussioner där man själv växer i tron och får en stark gemenskap helt enkelt. Kristna män är oftast kärleksfulla: De respekterar, de är omtänksamma och älskar sin nästa precis som sig själva (I hope). De förstår oftast, är stöttande igenom alla möjliga situationer. Ärliga och trygga i sig själva. Last but not least, humooooor! Det är vackert när de sätter ett leende på andras läppar.

* Ödmjukhet!

* Hans sätt att uttrycka sina känslor, beteende och tankar om mig och andra, berör mig och påverkar min uppfattning och syn om honom. Är det Kärlek så är det vackert!

* En man är vacker när han i hela sin personlighet alltid handlar med ödmjukhet i allt han åtar sig. Hans sätt att skratta, prata, tänka, be, läsa ja allt han gör, gör han med ett ödmjuk hjärta, då vet man att den helige Anden är närvarande i honom och då är han som vackrast.

* Jag tycker det är vackert att se en troende man, att se mannen be och vara på mässan. Känns som om det varit för kvinnodominerat, iaf genom min barndom.

* Det är vackert med unga män som ministrerar. Som gör korstecknet, faller på knä under mässan och som är starka i tron. Beslutsamhet, mod och självuppoffring är vackert hos en man.

* Jag tycker att det är vackert när en man ber...  det kanske låter creepy men man kan se när han helhjärtat lägger ner sin själ i något som han tror på. Det gör honom fridfull och vacker.

* Ödmjukheten i en man gör han otroligt vacker, i synnerhet om han är kristen. För med ödmjukhet kommer allt annat gott!

* Det som gör en man vacker är när han vågar visa sin ärliga kärlek till sina medmänniskor och till Gud, oavsett vad andra kanske kan tycka. Det är vackert att se en man leka med barn och göra dem glada.

* En man som är vacker i mina ögon är en man som har Gud i centrum av sitt liv.

*  Det "vackra" eller vad man ska säga, är att de delar samma värdegrund som en. Det är ändå ganska basic så men det är det viktigaste för mig i alla fall.

* Det som gör en man vacker är hans själ, hans relation till Gud. All skönhet bleknar om inte det finns. Allt bra humor försvinner. Det är det som är inuti som utstrålar som gör att han inte är en i mängden. En mans relation till Gud gör honom ödmjukt och samtidigt väldigt stark och självsäker.