Kvinna, du är vacker! - 21 unga män förklarar varför


Christina MeadLifeteen skrev en artikel där hon intervjuade unga män kring vad de ansåg vara vackert hos en kvinna, vilket inspirerade oss på Confessiones till att ställa en liknande fråga till unga kristna män. Efter en kort undersökning på facebook fick vi fram följande svar:

(Klicka här för kvinnornas svar på vad som gör en man vacker).


Vad gör en kvinna vacker? 

* Det vackra finns redan i kvinnor. De är Guds avbild, bara det gör att de är vackra i sig själva. Därför är kvinnor vackra när de vågar just vara sig själva. Helt naturliga, trogna sin egen humor och personlighet, för då är de unika på riktigt! De kan vara nördar, ha en annorlunda humor, konstig skratt, kanske udda intressen eller vanor m.m. Allt detta är vackert!

* Hon är vacker när hon tar sin tro på allvar och deltar regelbundet vid mässan. Hon är vacker när hon är försjunken i bön och vågar be om hjälp. När hon älskar sin familj. En kvinna som är trygg i sin femininet.

* Du är vacker, när du är dig själv, när du verkligen vågar visa vem du är och inte blir en i mängden.

* Faktiskt är det ärligheten hos kvinnan som lockar mest av allt.

* Att man kan gå till kyrkan tillsammans med henne (fint om det är ens flickvän).

* Hennes personlighet gör henne vacker. När hon hittar små saker i hennes vardag som gör henne glad - hennes glädje gör henne attraherande. 

* För mig handlar det väldigt mycket om att man hjälper andra, en hjälpsam kvinna är oftast väldigt vacker samt en kvinna som älskar sina barn och har den fina moderliga sidan. En kvinna som älskar att dela med sig och berätta om sin tro och visar att hon verkligen förstår och älskar sin tro på Gud.

* För mig, att en tjej i just Sverige väljer kyskheten och att behålla sin oskyldighet, genom att ta den rätta vägen (dvs den svåra vägen), det är en stor "hatten av" för tjejens självrespekt. 

* Du är vacker genom den kärlek du delar i Kristus.

* En tjej är framförallt vacker när hon kan vara sig själv och tar sin tro på allvar. 

* Du är så vacker när du skrattar och ler, sluta aldrig med det! 

*Du är vacker när du försöker förstå mig. Du är vacker när jag ser hur rent ditt hjärta och sinne är. Du är vacker i din oskyldighet. Du är vacker när du leder mig till Gud.

* Tycker att det vackraste hos en kvinna är ödmjukhet och godhet...

* Du är vacker när ditt leende får mig att hisna. Du är vacker när du leker Beyoncé. Du är vacker när du står på egna ben och bär ditt kors. Du är en ädelsten när jag får komplettera den sista pusselbiten i ditt liv.

* Du är vacker, inte bara för att DU är DU, men också för att mannen inte är hel utan dig.

* Du är vacker under söndagsmässans mjuka ljus. 

* Du är fin/vacker när du är den du är menad att vara, när du bryr dig om andra, när du ler och när du knäfaller framför Gud och delar med dig av dina bekymmer. Var den du är och det kommer alltid finnas många som anser att du är vacker och fin. Att vara vacker är något varje människa har i sig, titta på dina egna ögon och du kommer se hur vacker du är. Du är älskad!

* Hennes personlighet och hur hon behandlar andra.

* Du är vacker när du ler.  Det finns få saker som så lätt gläder mitt hjärta som ditt skratt. 
Du är vacker när du ser.  Det finns få saker som öppnar mitt hjärta så som dina frågor. 
Du är vacker när du ger. Det finns få saker som uppfyller mitt hjärta så som ditt tjänande i det lilla. 
Du är vacker när du ber. Det finns få saker som får min själ att darra som att se Skapelsens Krona fylld av Guds närvaro.

* Du är vacker i ... Sättet du vill hjälpa andra, även om du är trött och inte har haft en bra dag. När du skämtar och bara älskar livet. När du inte bryr dig vad andra tycker om dig, för du vet att Gud skapade dig perfekt precis som du är.

* Du är vacker när du fortsätter att visa ödmjukhet, även när jag inte förtjänar det.