Påven ger sovsäckar till Roms hemlösaFrivilliga och Schweizergardet körde runt i Rom i en minibuss och delade ut gåvorna från Franciskus. 

"Detta är en gåva till dig från Påven med anledning av hans födelsedag", sade frivilliga och schweizergardister till hundratals hemslösa, i samband med att de delade ut sovsäckar i onsdags. Sovsäckarna delades ut från en minibuss som lämnade Vatikanen runt kl. 18 och som körde runt i Rom och sökte upp hemlösa som hade ett behov utav dessa. Sovsäckarna, som var av bra kvalité, hade med en huva och var dekorerade med påvens symbol. 

"Detta är en gåva till dig, snälla bed för Påven", sade de frivilliga, bland annat en nunna och några schweizergardister. De leddes utav påvens officiella allmoseutdelare ärkebiskop Konrad Krajewski. Minibussen åkte runt till olika järnvägsstationer innan den åkte till området runt Campo Verano-begravningsplats som huserar många hemlösa. Den stannade också vid Via Nazionale. "Nästan fyrahundra sovsäckar delades ut" sade de. "Vi delade ut en till varje hemlös person som vi träffade på."

Detta skedde på Påvens födelsedag och var över efter kl. 23 på kvällen.