Maranatha


Det var sommaren 2007 vi träffades. Jag tänker alltid tillbaka på den sommaren som något speciellt, fascinerande och nästintill magiskt. Inget var sig likt efter denna Träff... Egentligen var ju allt precis som förr: jag hängde med familjen, jag åt mat, jag gick promenader, jag deltog på söndagsmässan, jag skrev brev till mina kompisar och efter sommaren började jag skolan igen. Men ändå var ingenting som förr, allting hade förändrats, jag var en annan människa, allt hade en annan betydelse – familjen, maten, naturen, Mässan, kompisarna, skolan – Han fanns överallt!

Det var en galen tid, tänker jag idag, kanske som ett gammalt par som ser tillbaka på sin första tid som förälskade – inte som något bättre än det som är nu, men dock något alldeles speciellt och magiskt underbart!

Now back to earth: Vad har egentligen förändrats? Blev jag ett helgon som inte har ögon för någon eller något annat än Jesus? Nope, tyvärr inte! Jag har träffat Honom några fler gånger sedan dess –  det har varit mindre dramatiska möten än det första. Men inget av dem är ett annat likt. Alla har öppnat mina ögon – eller kanske öron, mun, hjärta, sinne – på något sätt, ibland mer, ibland mindre, ibland för en längre och ibland för en kortare tid.

Ni vet den blinde i Johannesevangeliets nionde kapitel? En man som varit blind hela sitt liv och som fick tillbaka synen när Jesus sade till honom att gå och tvätta sig i Siloadammen. Det känns ibland så, som att man plötsligt ser allt med helt nya ögon – samma gamla saker händer i livet, men man betraktar dem helt annorlunda. Men oj vad mycket blindhet det finns kvar... Så många aspekter i mitt liv där jag fortfarande är helt blind. Det krävs många tvättar till. Dessutom blir det lätt dimmigt för ögonen när jag inte tvättat mig på ett tag. Jag behöver ständigt söka Jesus och få mina ögon tvättade.

Det jag vill säga, till mig själv och till er, är ge inte upp! Vi måste envist leta efter Honom och söka bot för vår blindhet. Med små steg kan vi återfå synen, se vissa aspekter i våra liv med nya ögon och säga, om än om en liten grej, att ”jag som var blind nu kan se” (Joh 9:25)

/Magda