Julen ärar den kvinnliga kroppen

Följande text är en översättning från en text skriven av Adam West på Chastity Project. Artikeln finner du här.Mitt i en värld som porrifierar och vanhelgar den kvinnliga kroppen så är det väldigt läkande och återlösande att erkänna att julen firar det absoluta förhärligandet av den kvinnliga kroppen.

Maria avslöjar vad detta förhärligande är: Gud kommer till oss genom en kvinnas kropp.

Att erkänna att en kvinnas kropp är porten där Evigheten äntrar in i tiden, genom vilket det Oändliga äntrar in i det ändliga så att vi kan tas till Evigheten, till det Oändliga… att erkänna detta är att bli fylld utav vördnad och förundran över kvinnans mysterium. Det är att bli fylld utav ”andlig mogen fascination” skrev den helige Johannes Paulus II i sin Kroppens Teologi. Det är en helig fascination gällande kvinnans ”mysterium” som knyter upp den förvrängda fascinationen så vanlig i vår tid.

Den helige Johannes Paulus II säger oss att ”denna fascinations andliga mognad är inget annat är frukten född ur gudsfruktans [fromhetens] gåva, en av den Helige Andes sju gåvor.” Att låta den Helige Ande fylla oss med denna gåva, är att bli fylld med Kyrkans under som, skrev helige Johannes Paulus II: ”ärar och lovar genom århundradena ’det moderliv som har burit dig, och [de] saliga… bröst som du har diat” [Luk 11:27].  Dessa ord, menar den helige Johannes Paulus II, ”är ett lovtal för moderskap, för femininitet, för den kvinnliga kroppen i dess typiska uttryck för kreativ kärlek.”  

Genom julens mysterium, blir Gud kött för att återlösa vårt kött. Hur kan vi låta julens firande återlösa vårt synsätt på den mänskliga kroppen?