Går tro och vetenskap ihop?

– Självklart, Gud skapade bådadera.

”Jag har aldrig förnekat Guds existens. Jag tror att evolutionsteorin mycket väl kan förenas på ett harmoniskt sätt med tron på Gud som en personlig skapare”
Vem har uttalat dessa orden? Det är inte någon mindre än Darwin den lille rackaren, grundaren av evolutionsteorin. 

Som grädde på moset:
”Vetenskap utan religion är blind. Religion utan vetenskap är lam”.
Detta råkar vara en av världshistoriens skarpaste skalle, den gamle räven Einstein som yttrat dessa ord.

Vänta lite nu, nu får vi spola tillbaka. Ta två djupa andetag, möjligtvis tre. Läste jag rätt? Japp, du ser helt rätt! Damma av bibeln från vinden, leta reda på din bortglömda rosenkrans och gör mässan till din nya hobby. Jesus är återfunnen i templet!

Vi måste sluta låta oss tro att det är en skam för den moderna människan att vara troende, tvärtemot, skammen ligger i själva tanken att det är en skam. Desto djupare man gräver in sig i vetenskapen desto djupare förundran och vördnad får man för skaparen! 

Min personliga favorit på Guds existens baserad på vetenskap är termodynamikens första huvudsats som lyder ”energi kan inte skapas eller förstöras, utan bara omvandlas från en form till en annan”. Alla vetenskapliga experiment människan någonsin genomfört påvisar detta. Mina vänner, vi lever i en värld fylld av energi, naturens lagar kan av egen kraft inte vara skapare av denna energi, ty den då paradoxalt skulle bryta mot sin egen lag. Detta för mig säger att det enda som kunnat skapa denna energi, är något som står över naturens lagar! För mig är denna någon, Fadern, Sonen och den Helige Anden. Amen!