5 sätt att älska din fru!


5 ways to love your wife, en artikel skriven av Sam Guzman från The Catholic Gentleman. Här kommer en fritt översatt version. Om jag gifter mig så vore det trevligt om min man gjorde som Sam (just sayin)! ;)/ Pipo


"Den som älskar sin hustru älskar sig själv." Efesierbrevet 5:28

Jag är gift med en underbar kvinna. Hon är vacker, rolig, generös, och otroligt stark. (Jag har sett henne föda barn. Tro mig, hon är stark.) Ju längre jag är gift med henne, desto mer inser jag hur lycklig jag är att ha henne i mitt liv.

Men trots att jag älskar min fru väldigt mycket måste jag erkänna att jag fortfarande kan vara ganska självisk i mitt vardagliga beteende. Med andra ord, visar jag inte henne alltid den kärlek jag borde.

Eftersom vi av naturen är självcentrerade, kräver kärleken till vår fru en viss ansträngning. Att dagligen fatta beslutet att sätta henne och hennes behov före våra egna. Som sagt, här kommer fem steg på hur du kan visa din fru kärlek.

1. Lyssna, på riktigt!

Vill du lyssna på din fru? Jag menar inte höra henne prata. Vill du verkligen försöka förstå henne? Jag kommer att vara helt ärlig här. Av alla sätt att visa min fru att jag uppskattar henne, så tycker jag att detta är det svåraste. Jag är av naturen inåtvänt. Jag älskar lugn och frid, att läsa och reflektera. Min drömkväll består av att läsa en bra bok utan avbrott.

Men min fru, som de flesta kvinnor, gillar att prata. Hon berättar om de roliga sakerna barnen gjorde, om en räkning som måste betalas, eller om något hennes vän sa. Är allt det intressant för mig? Ibland nej, och alltför ofta ger jag grymtar av bekräftelse snarare än att delta i en riktig konversation. Min fru uppfattar min brist på intresse naturligtvis, och det är sårande för henne.

När jag låtsas lyssna, men egentligen är distraherad och ointresserad, är det otroligt själviskt. Jag säger princip till min hustru, "Det är trevligt, älskling, men ärligt talat, vem bryr sig." Det är ett slag i ansiktet. Om det är viktigt för henne, bör det vara viktigt för mig. Vad jag vill göra kan vänta.

Var uppmärksam på den vackra kvinnan som du har lovat att ge ditt liv till och bry dig om vad hon har att säga. Denna lilla gigantiskt svåra förändring kan göra en dramatisk skillnad i ditt äktenskap.

2. Hjälp henne
Fruar och mödrar har ett otroligt tufft jobb. De flesta män inser att deras fru jobbar hårt. Man uppskattar det, men stanna inte vid uppskattning. Leta efter konkreta sätt som du kan lyfta bördan från hennes axlar, genom att ex. dammsuga, diska, ta ut soporna, eller byta blöjor. Tro mig, det finns massor av små sätt du kan älska din fru på. Hitta några, och gör dem utan att bli tillfrågad.

3. Titta på en tjejfilm 
Hur många av er ser fram emot att titta på Stolthet och fördom eller Sömnlös i Seattle? Inte, jag heller. Men gissa vad, min fru tycker om dessa filmer, och din hustru gör förmodligen det också. Svälj din stolthet och visa din fru att du älskar henne genom att titta på något som hon gillar.

Syftet här är att göra något din fru tycker om, som en kärlekshandling, även om du tycker att det är helt ointressant.

4. Överraska henne 
Alla gillar överraskningar. Ge henne en massa rosor. Köp henne en bok eller en chokladask. Ta ut henne på en middag utan anledning.

Med andra ord, lär dig vad hon gillar mest, och överraska sedan henne med det när hon minst anar det. Du behöver verkligen inte vänta tills er årsdag för sånt!

5. Säg att du älskar henne 
De flesta män, med undantag för de romantiska av oss, är inte så mycket för att uttrycka kärlek verbalt. "Min fru vet jag älskar henne, varför behöver jag säga till henne?" tänker man. Jag bryr mig inte om du gör allt annat rätt, din fru behöver fortfarande höra att hon är älskad. Berätta för henne ofta att du älskar henne, och tala om för henne vad du älskar om henne. Det kommer att ge liv åt din fru att veta att du bryr dig om henne för den hon är, inte vad hon kan göra för dig.