Plötsligt händer det...

Med anledning av en tragisk bortgång...

Inte kan jag fäktas med döden, utmana den i en duell såsom världen påstår. Samhället, världen tror på/desperat vill tro på att döden går att undvika genom att träna ofta, göra kirurgiska ingrepp eller att ta för givet att du ska leva tills du blir gammal och hunnit med allt du vill, eller värst av allt: att låtsas om att döden inte kommer att komma till dig. Vi i väst befinner oss i en dvala, där livet och döden endast utgör nödvändiga brickor i spelet. Sällan reflekterar vi över dessa på djupet, på hur skört livet egentligen är och på att stunden ska komma, förrän någon man älskar oväntat möter döden. Livet är för kort för att slösas på, i slutändan, inte så viktiga saker. Drömmar, tankar, planer, dispyt, hat, osämja, stolthet och mycket mer, blir tomma ting i dödens timme. Istället ser vi tillbaka på all kärlek, familjen, nära vänner. Men främst tror jag att vi ser till hoppet! För i döden skalas allt det värdsliga bort, all logik (för döden är emot all logik!), alla tvivel och all rädsla för att ropa på det Heligaste av Namn som tar dig från döden till Livet, Jesus! Endast Gud ropar människan på i dödens timme, ty inget annat är mäktigare än döden.

Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på Mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på Mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?" - Joh 11:25-26

Men Herren finns här, inte bara i dödens timme. Han finns nu, när du läser detta, med din familj, i ditt andetag, i din glädje, kärlek, frid, godhet och mycket mycket mer! Han vill att du ska leva i Hans ljus, för när du verkligen är i Hans ljus, inser du att du har famlat och vandrat i mörker med mål som är tomma och många gånger inte enligt Hans gudomliga plan för dig. Bortgången av någon man älskar bör få oss att tänka djupare på livet och vad som i slutändan räknas. Varför lida och gå till sista timmen med skuld och skam, inte veta om Herren välkomnar dig till himmelriket, när du istället kan leva i Hans kärleks ljus, på Hans väg och leva det liv som Han har kallat dig till: ett heligt liv i både frid och glädje? 

Jesus, Namnet över alla namn, även döden, kallar dig till ett liv full av välsignelser. Så vandra i Hans ljus älskade vän och lev i Hans frid, glädje och ovillkorliga Kärlek till dig.


/Zakia