När man vill ge djävulen en fet höger!

- Du måste köpa en snygg jacka så jag kan sluta skämmas över dig.
- Akta dig för den där schimpansen (refererar till min svägerska).
- Du vet inte hur man uppfostrar, det är en tidsfråga innan din son börjar hatar dig.
- Ni alla är under min fot (arabiskt förnedrande uttryck)
- Varför städar du inte hemma hos dig, det är ju smutsigt!?


Att dagarna i ända få höra sårande kommentarer tär på ens självförtroende och väcker en ilska som gör att man själv får lust att ge tillbaks med samma mynt, att såra djupt så att personen i fråga sätts på plats. Det var nära att jag skulle skapa en blogg som jag tänkte döpa till "mother in law from hell" tills jag kom till mitt sinnes fulla bruk. "Vänd andra kinden till" gick på repeat i mitt huvud, nästan som att Jesus själv hindrade mig och skickade mig hit så att jag inte skulle underkasta mig synden. För det är ju så, varje gång djävulen sätter oss på prov står vi inför två val - antingen att ge efter och själva falla i synd eller att slå tillbaka men med kärlek. ”"Men till er som vill lyssna säger jag: älska era fiender, gör gott mot dem som hatar er. Välsigna dem som förbannar er och be för dem som skymfar er." - Luk 6:27-36 

Jag älskar att följa Father Barrons youtubekanal och en av hans videoklipp handlar just om djävulen och hans demoner. Han menar att att de djävulska väsendena utövar sin ondska främst genom människors handlingar och då framförallt genom människors anklagelser mot varandra. När vi dömer, pratar illa om och är allmänt otrevliga mot våra medmänniskor har vi omedvetet valt att följa djävulens väg istället för Kristus väg. För enligt Kristi lära är Kärleken: tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre och störst av dem är kärleken. - 1 Kor 13:4-7, 13. 

Jag skulle nu vilja avsluta med att be för min svärmor och för alla människor som omedvetet lyssnar och utför den ondes handlingar här i världen, inkl mig själv. Jag ber att Jesu kärlek får tillfället att lysa starkare i våra hjärtan så att vi aldrig glömmer att vi är ett här i världen. Jag ber även om visheten att i ett tidigt stadium upptäcka felaktiga handlingar och att gottgöra dem så att vi alltid vandrar på den goda vägen, den som leder till lycka och kärlek. Genom Jesu Kristi namn. Amen.