Det är lätt att be!


Man har så mycket att göra idag. Jag har plugg, jobb, jag bor själv så det är ingen annan som kan hjälpa mig med disk, tvätt eller städning. Vad som är viktigt i all denna hast är att komma ihåg att man aldrig är ensam. Jag har en tendens att glömma det och jag tror inte jag är själv om det. Glöm inte att Gud och alla heliga älskar dig och vill dig väl.
I den vardagliga röran kanske man inte hinner be en längre stund. Men jag blev faktiskt tipsad av en munk om en fin och liten bön: 
Gud, hjälp mig, Amen.

Man kan även be för andra som är i nöd, även om det bara är en kort bön. Jag bor i centrum och hör ofta ambulans- och polisbilar. Då skickar jag en kort bön för de i nöd genom att säga: Gud, välsigna och hjälp de som är i nöd. Det är lätt att be och det behöver inte ta jättelång tid!

Skicka bara iväg en kort bön några gånger om dagen så kommer du se hur mycket mer närvarande Gud kommer vara i ditt hjärta och tankar.