Buen Camino - en pilgrims dagbok, dag 4

Under sommaren 2014 begav sig Yolo och Pipo på en vandring, men inte vilken vandring som helst, utan de valde att gå den sista sträckan av Caminon, från Sarria till Santiago de Compostela. Nedan följer en dagboksanteckning från resan. 


Dag 4

"Vårt hjärta är oroligt till dess det finner ro i dig." - den helige Augustinus

Ett trasslande ljud väcker mig kl. 4:00 på morgonen, upptäckte att pilgrimen som sov på sängen över Yolo (det va sånna två- våningssängar på vår Alberqerqui) stirrade på mig. Det var en aning creepy så jag stirra tillbaka men somnade snart igen.

Gick upp kl. 5:00, toan var ledig :D :D de små miraklen gör livet underbart! 

Vi begav oss ut i mörkret, och använde oss av en iPhone som ficklampa. Det var hur svårt som helst att hitta de gula pilarna (som visar åt vilket håll du ska gå) när det fortfarande är mörkt. Men det vägdes upp av att vi fick se stjärnorna. Jag kände mig kluven mellan att titta ner mot stigen så att jag inte skulle snubbla, och att nyfiket som ett barn se upp mot himmelen under vandringen, det blev en kombination av båda. Luften är dessutom mycket kyligare tidigt på morgonen så det är skönare att vandra (yes jag försöker fortfarande förklara för mig själv varför man ger sig ut så tidigt på morgonen). 

Idag gick vi upp för en 750 meters uppförsbacke. Här gick bönen på fullvarv, jag minns att jag sa att till Gud att jag klarar inte av ett steg till, så han fick gå resten av vägen åt mig =) 

Väl framme i vandrarhemmet försökte Yolo förklara för vår roomie varför Göteborg är så mycket bättre än Stockholm. Jag råkade träffa på en italienska i toan och hamnade i en diskussion kring tron (toaletten är verkligen den bästa platsen att börja prata med folk, de har liksom ingenstans att fly hehe)... hon hade övergett den katolska kyrkan, framförallt pga att hon upplevde att man tillskrev människor för mycket skuld och skamkänslor. Hon vandrar nu längst Caminon för att hon känner att det finns något som saknas. Oh well, såg henne sen under mässan =) Bazinga! "Herre vad är en människa att du bryr dig om henne, en dödlig att du räknar med honom?" - Ps 144:3