Buen Camino - en pilgrims dagbok, dag 3

Under sommaren 2014 begav sig Yolo och Pipo på en vandring, men inte vilken vandring som helst, utan de valde att gå den sista sträckan av Caminon, från Sarria till Santiago de Compostela. Nedan följer en dagboksanteckning från resan. 


Dag 3

"Silver prövas i degeln och guld i ugnen, men hjärtat prövas av Herren" - Ord 17:3

Vaknade 4:50, slängde på pilgrimskläderna (vad är pilgrimskläder? Shorts och t- shirt, för dig som strävar efter den perfekta bondebrännan). Bara att ta sig ut ur hotellet var en utmaning, eftersom ytterporten var låst var vi tvungna att yra runt, för att till slut lyckas ta oss ut genom garaget. När vi andades in den kalla morgonluften, tittade vi med skrämda ögon mot varandra... Vad i hela friden har vi gett oss in på? Vilket följdes med "Omg, vi kommer dö, men det här är såå Awesome!" (Det sistnämnda var en inre- monolog). 

När vi begav oss ut ur centrum blev det beckmörkt, inga fler gatulampor, bara en massa skrämmande ljud i mörkret. Under den första timman av vandringen var allt spännande. Kändes nästan som att man var på äventyr med Indiana Jones (Yes Yolo, jag jämför dig med Indiana Jones). Man blev glad av att se små ficklampor lysa i mörkret, för det innebar medpilgrimer. Vi var med andra ord på rätt stig! Yaaay!Jag funderade seriöst på att ge upp redan vid den första riktigt branta backen (Don't judge me, min väska vägde 12-13 kg, och jag är helt otränad). Ville bara sträcka på mig så att jag stod rakt upp, och sedan falla bakåt. Nu i efterhand är jag tacksam att "backen från avgrunden" låg i början av vår vandring. När vi hade övervunnit den, blev allt annat enkelt. Solstrålarna lyste långsamt upp vår omgivning, naturen var BREATHTAKING! Hallåå, varför har ingen sagt att det är så fint här? 

Efter 23.1 km var vi framme i Portomarin och hittade en fräsch Alberqerqui. Gud är god! Det blev ingen mässa ikväll =( men vi hann be rosenkransen innan kyrkan stängde. Det var kul att se att det fanns flera pilgrimer som gick dit =) hehe. Ska snart sova, men här är några awesome citat från Ordspråksboken:


"Glatt hjärta ger god hälsa, modlöshet suger märgen ur benen" - Ords 17:22


"Människan gör upp många planer, men det är Herrens vilja som sker" - Ords 19:21


"Människans steg styrs av Herren, vad vet hon själv om sin väg" - Ords 20:24


För "Dag 2" tryck här.