Buen Camino - en pilgrims dagbok, dag 2

Under sommaren 2014 begav sig Yolo och Pipo på en vandring, men inte vilken vandring som helst, utan de valde att gå den sista sträckan av Caminon, från Sarria till Santiago de Compostela. Nedan följer en dagboksanteckning från resan. 

Dag 2


"Ditt ord är en lykta för min fot, ett ljus på min stig" Ps 119:105 

Efter en välförtjänt kopp kaffe tog vi in oss på ett hotell i Sarria (jag vet, inte särskilt pilgrimmigt av oss). Vi planerade klart resten av resan, och förvånades över att vi faktiskt kommer att gå en del av Caminon. Hur i hela friden hamnade vi här? Vi tog igen lite sömn efter den svettiga nattåg sträckan, och väntar nu med spänning på att kyrkan ska öppna, så att vi kan hämta ut våra pilgrimspass.  


Ur djupen ropar jag till dig, Herre. Herre, hör mitt rop, lyssna när jag bönfaller dig! Om du lade synder på minnet, Herre, vem kunde då bestå? Men hos dig finns förlåtelse, och därför fruktar man dig. Jag väntar på Herren, jag längtar, jag hoppas få höra hans ord. Jag längtar efter Herren mer än väktarna efter morgonen, än väktarna efter morgonen. Ps 130:1-6

Wooow.... "Jag längtar efter Herren mer än väktarna efter morgonen", riktigt fint! Yolo berättade att bara runt 10 % av de som vandrar längst Caminon gör det av religiösa skäl, well that's just sad! Vi får väl dra med oss ungdomarna nästa gång.

Mat, vin, glass, och en promenad längst Sarrias små gator. Dagen avrundades med kvällsmässa, och vår första kyrkliga pilgrimsstämpel! Yaaay!! :D Nu är vi pilgrimer på riktigt! =D hihi. 
Let the adventure begin!