Anden i glaset ett ”spel” eller ett spel med Demoner?


Vad är då anden i glaset för något?
Jo det ska jag berätta för er och mycket mer. Många ungdomar i min ålder eller yngre har säker hört talas om anden i glaset, några har säkert blivit tillfrågade om de vill delta eller så har de deltagit.
Men för er som inte vet så är det ett ”spel”, eller ja rättare sagt ett försök att komma i kontakt med en ande.

Är det verkligen en ande som svarar?
Jag kan inte ge ett rakt svar på detta bortsett från att berätta en historia om en familjemedlem till mig. Han hade tillsammans med sina kompisar spelat anden i glaset. 

Hans första fråga till anden (demonen) var: kommer någon i min familj dö? Han fick svaret ja snart, en vecka senare dog hans mamma och syster i en olycka. En annan fråga han hade var, är min flickvän "den rätta" han fick svaret nej, två veckor senare fick han reda på att hon var otrogen och hon gjorde slut.

Är detta en slump nej jag tror nog inte det! I Bibeln framgår det tydligt att man inte ska syssla med spådomar eller "svart magi", i exempelvis 3 Moseboken 19:26 står det: "Ni ska inte syssla med spådom och teckentydning". Vidare står det att Gud blev förbittrat över israeliterna när det förkastade hans lagar, i 2 Kungaboken 17:17 läser vi: "de bedrev svartkonst och spådom och hängav sig åt det som var ont i Herrens ögon och väckte så hans vrede".

I katekesen (2116) kan man läsa att "alla former av spådomsverksamhet är förkastliga" och att man då dyrkar någon annan än Gud.

Det är ingen god ande som svarar på dig när du spelar, utan du gör dig själv mottaglig för något som kan förstöra ditt liv, och kanske t.o.m. din själ.

Vad ska jag göra om jag ”Spelat” anden i glaset?
Du borde ta kontakt med en präst omedelbart och berätta om händelsen och även bikta dig, berätta även för prästen om du inte deltagit fast du haft kompisar som ”spelat” hemma hos dig.
Detta ska du göra för att har du otur så kan du eller ditt hem dragit till sig en demon.

Avslutningsvis vill jag säga att anden i glaset inte är något att leka med och att bara för att man gör det på julkalendern och på kungarna av Tylösand så innebär det inte att det är ofarligt.
Kolla gärna in denna länk: http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=985&PID=416

Om du inte fick svar på något du undra över så skriv gärna din fråga i rutan här nedan så besvarar jag det så gott jag kan.