Höj en modig röst i världen!

Jag fick ett samtal under början veckan, där rösten i luren sade någonting i stil med "Paula, jag har en idé". Därefter började ett ihärdigt arbete med att väcka uppmärksamhet kring de ondskefulla övergreppen som sker mot kristna och andra minoriteter i Irak och Syrien. Vi startade bland annat en namninsamling "Höj en modig röst i världen" på change.org och uppmanade familj och vänner att ta selfies med "nun" tecknet för visa sitt stöd och solidaritet med de förföljda "nasaréer". Birgitta Gelotte lyckades även få "A demand for action" grundaren Nuri Kino att skicka en hälsning till alla som skrivit under uppropet: "Tack och hälsa att vi är imponerade av dem som lägger ner tid på att skicka öppet brev till vår regering."

När 1000 personer signerade listan rapporterade tidningen "Världen idag" om initiativet: "Sveriges unga katoliker, SUK, ber i ett öppet brev till regeringen att politikerna ska höja rösten för de kristna minoriteterna i Irak och Syrien"

På morgonen idag nådde vi 2000 underskrifter! Ett mail med en länk till de modiga rösterna har skickats till både statsministern och vår utrikesminister med en vädjan om att de ska uttala sig mot IS. Birgitta Gelottes oförtrutna arbete har även lett till att Göran Hägglund i sitt sommartal idag sade att man måste sträva efter att "stoppa folkmorden på minoriteterna". 

Bara några dagar har gått sedan uppropet startades, men sedan dess har världen fått upp ögonen för det extrema lidandet som pågår, förhoppningsvis kommer det att leda till konkreta åtgärder där de kristna äntligen får en "safe haven", en plats att kalla sitt eget på Nineveslätten. Tills dess går våra böner till dem som har flytt sina hem, blivit rånade på sin historia - helt bortslitna från sina rötter.