Redaktionen tipsar!


Sitter du på pendeln, dricker morgon kaffet eller har bara tid över passa då på att läsa de öppna breven mellan Marcus Birro och Åke Bonnier. 

Först skrev Marcus Birro "Jag konverterar fullt ut till katolicismen", då svarade Åke Bonnier (biskop i Svenska kyrkan) med ett "Öppet brev till Marcus Birro". Nu har Birro svarat med ett "Öppet svar till Åke Bonnier". 


"Jag har några frågor till dig, Åke. Alla de gånger som jag, ensam i offentligheten, tagit striden för självklarheten att en präst ska få välsigna barnen på en skolavslutning, var var du eller din kyrka då? Alla gånger jag stått upp, via det skrivna ordet på stora arenor, för oss kristna i Sverige, vad var du eller din kyrka då? Alla gånger jag stått upp för de kristnas svåra situation i världen, vad var du och din kyrka då? Alla gånger jag stått upp och inte vikt ner blicken när det sekulära kulturella och mediala Sverige slipat sina knivar, käre Åke, var var du och din kyrka då?

Det är ingen anklagelser, Åke. Det är sorg." - Marcus Birro