Grevy

Mitt namn är Grevy, en ungkille på 23 år, född i Kongo Kinshasa och bosatt i Sverige sedan 2008. Jag bor i Luleå där jag pluggar till Naturresurs tekniker vilket motsvara en gruvcivilingenjör utbildning. Jag jobbar när jag kan på Biltema samt som personlig assistent inom Skellefteå kommun. Franska, engelska, lingala, svenska är de språk jag kan uttrycka mig på. En stor tillgång enligt mig för att sprida det glada budskapet bland ungdomar, något som jag verkligen brinner för att göra i S:ta Maria katolska kyrka i Skellefteå.

På fritiden umgås med familj och vänner, reser, är ute och tränar när jag hinner. Mitt favorithelgon är helige Cornelius, och favoritbön "Cornelius bön".
De senaste tre åren har jag varit ordförande för Dunk och samtidigt som jag var ordförande för Skellefteå Katolska unga katoliker, en förening som jag även grundade.

I mitt hemland fanns det många katolska ungdomar, men när jag flyttade hit blev det snabbt påtagligt att vi var betydligt färre i antal. Jag minns mitt första SUK årsmötet som jag deltog i. Där fick jag för första gången i Sverige uppleva en gemenskap av katolska ungdomar som jag verkligen hade saknat. Men inget klår gemenskapen vid VUDen i Madrid, det var bara ren glädje!

Nu sitter jag som ledamot i SUK, där jag hoppas kunna bidra med att sprida kunskap om tron, ordna andliga läger, och förhoppningsvis öka känslan av gemenskap bland ungdomarna. Jag har valt att bli skribent här på Confessiones för att kunna dela med mig av mina tankar vad gäller arbetet med unga katoliker och livet i allmänhet.