Vad gör du med din fria vilja?

Fastan är en tid för omvändelse. Jesus gav oss tron som gåva, den bästa gåvan vi någonsin kan få! Men hur tar vi hand om denna gåvan? Vad gör vi med denna gåva? Följer vi Jesus eller vår egna bekväma väg? Jesus valde av fri vilja att dö av kärlek till människan, vad gör du med din fria vilja?
Kom ihåg, ”Om någon vill gå i mina spår måste han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. Ty den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall finna det." Matt 16:24. 
Endast den som tar sitt Kors och förnekar sig själv är Honom värdig! Detta är starka ord, att förneka sig själv innebär att man dör för sin egen vilja, så att Jesus kan leva genom en. Detta är en kamp dag och natt! För Djävulen vill att vi ska vara förslavade av begär, egoism, lättja, högmod, lust, girighet, och andra världsliga ting. Men detta är inte det Jesus har kallat oss till! Han vill att vi ska bli fullkomliga! Att sträva mot det, att bli lik Jesus och det kan vi endast bli genom Jesus. Genom försoningens sakrament renar vi oss från synden och blir förlåtna, därefter kan vi ta emot Jesus i kommunionen. Kärleken blir som störst då vi går ut ur oss själva, till och med glömmer oss själva för att ta emot Jesus!
Men vi kanske känner att det inte är dags ännu. Man vill så mycket, det ena och det andra. Man kanske inte vill gå själv till kyrkan, men vänta nu, vill du offra din själ för bekvämlighet? Jesus offrade sig själv för oss alla! Men kom ihåg att du blir dömd för det du själv gjort/gör. Inte kan jag säga till Jesus: det var han eller hon som ledde mig till den synden. Kan jag verkligen ursäkta mig för mina synder? Skylla på någon annan? Visst är Gud barmhärtig men också rättvis. Vi måste själva stå för hur vi levt den dagen vi dör!
Så må Jesus omvända oss här och nu och rena oss genom sitt dyrbara blod så att vi av hela vår hjärta omvänder oss och ser det eviga, och följa vägen, sanningen och livet! Följ inte strömmen, utan kom ihåg vem du tillhör! Bara Jesus har det eviga livet ! Kämpa den goda kampen!