107-årig nunna: "Franciskus är vår tids påve"En nunna som firade sin 107-årsdag med en mässa tillsammans med påve Franciskus tror att påven är en gåva till Kyrkan. "Om Gud vill att vi skall ha påve Franciskus så är det för att det redan fanns i hans eviga medvetande" redogjorde syster Candida Belloti till CNA. "Han är rätt person för vår tid och vi måste respektera honom för att det är Guds vilja." fortsatte systern.

Systern, som föddes 1907, under påve Pius X:s pontifikat, och som man tror är världens äldsta nunna var alldeles för berörd av situationen för att tala med påve Franciskus efter mässan som var i Domus Sanctae Marthae i Vatikanen.  Hon sade dock att hon var fylld av glädje och fortsatte firandet med sin familj, kamillianerna, i deras ordenshus i Rom, där man bakat en stor tårta för henne.

"Sann glädje är att känna igen de stunder Gud ger oss" sade systern. "Vad vi verkligen behöver i våra liv är tacksamhet över vad Gud ger oss. För det är det enda som kan göra människan lycklig. Människan behöver ta emot varje stund som kommer och säga 'tack!'"

 "Vi måste godta allt det goda vi finner" tillade hon. "Emellanåt söker vi det goda och vi har svårt att hitta det, medan själva hemligheten ligger i att söka det goda och undvika det onda. Vi måste ha både nåden och intellektet för att kunna välja mellan gott och ont."