Meron

Tjena!
Namnet är Meron Hagos. Jag är en 20 årig kille från Uppsala stad. Född och uppvuxen inom en katolsk familj men blivit FULLSTÄNDIGT troende senare i livet. Kort skulle jag beskriva mig själv som en Livsnjutare samt Fotbollstokig.

Som barn gick jag varje vecka till kyrkan för att först delta i barnmässan som sedan följdes av söndagskolan. Detta var dock inget jag hela tiden såg fram emot, utan kändes mer som att jag blev nertvingad av farsan. Självklart trodde jag på Gud, skaparen av världen och allt annat, men jag gav ingen tid till honom, min vardag bestod bara av fotboll och annat onödigt, och inte heller blev det lättare med de icke troende vännerna man umgicks med etc..

Men med tiden så börja jag komma närmre Gud. Men det var inte förrän under mitt konfirmationsår som mitt nya liv skulle starta. Det hela börja med en mardröm. Och inte vilken mardröm som helst, utan en sån där då man kallsvettas som bara den. Det kändes som att jag knivhögs i magen, och det jobbigaste av allt var att jag inte kunde somna under hela natten. DÖDEN.. döden vare jag låg och tänkte på. Tanken att bara ligga där nere i graven och inte existera längre gjorde mig rädd och illamående. Tanken att plågas i mörkret nere i helvetes portar i en eld som aldrig slocknar gjorde mig skräckslagen. Jag tog då upp en Bibel som vi hade fått från konfan och började läsa den, och inte bara försvann skräcken och tyngden från magen, utan jag blev helt avslappnad och lugn. Hela natten satt jag och läste sida efter sida och jag kände verkligen kontakten med Jesus Kristus, handen han sträckte ut till mig för att bli EN i hans gemenskap. Det kändes som att jag lyftes och alla mina problem bara försvann. 1år senare hade jag även läst ut hela Nya Testamentet.

Detta är min berättelse hur jag kom till tron. Jag ser det som min frälsning. Här på Confession kommer jag när jag har tid att försöka skriva lite kring mina tankar om olika svårigheter som jag och andra unga katoliker utsätts för i Dagens Samhälle och hur man på bästa sätt hanterar dem.
Tack för mig
/ Päronet
Texter jag har skrivit: