Helt plötsligt är det för sent


Döden är något som väntar på oss när vi minst förväntar oss det. Vi tänker nästan aldrig på att någon nära oss, kan vara på väg att lämna oss förrän de gör det. Oftast tar vi människor för givet och glömmer att visa vår uppskattning och kärlek till dem. 
Mitt budskap till er idag är att ni ska lyfta på luren och ringa till era mor och farföräldrar i hemlandet, eller åka hem till dem och besöka dem på t.ex. söndagar. Säg till er mor/far att ni älskar dem innan ni lägger er. Umgås med familjen när du har tid och viktigast av allt, ta inte någon för givet. I vårt vardagliga liv, glömmer vi lätt bort Jesus. Vi vet att han alltid kommer att finnas för oss när vi känner för det. Jesus och Gud existerar inte bara på söndagar i kyrkan. Utan de existerar hela tiden, överallt och närsomhelst. Det är viktigt att vi förstår den sanna innebörden av kristendom. 
Ordet kristen, betyder kärlek i mina öron. Älska din nästa, din fiende, din syster/bror och alla omkring dig. Lär dig att inte hata och prata ut om det du känner. Det vi håller inom oss gör oss ofta till bittra och kan leda till att vi tycker illa om folk. Varför ska vi göra det? DU kan ju hålla dig undan de personer som stör dig. Vi kan inte vara bästa vänner med alla, men vi kan välja att inte hata någon. Genom att ha Jesus i våra hjärtan är det egentligen mer än omöjligt att känna misstycke. Nedan följer ett riktigt bra skrivet utdrag där en man vid namnet Anders Ekhem svarar på frågan: Vad är Jesus kärleksbudskap?
”I Johannes evangelium står den vers som kallas för Lilla Bibeln, ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv”. (Joh 3:16)
I Jesu liv blir Guds kärlek till världen och människan synlig. Det är den kärleken som är Jesu budskap och Jesus visar den kärleken genom sitt liv, sin död och uppståndelse.
När Jesus får frågan vilket som är det viktigaste budet svara han ”Du skall älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta och med hela ditt förstånd. Du skall älska din nästa som dig själv” (Matt 22:37-39), Det dubbla kärleksbudet.
Kärleken är därför central och alltings utgångspunkt och mål i den kristna tron. Gud är kärlek och när Jesus dör och uppstår så är det berättelsen om kärleken som övervinner allt – till och med döden.
Kärleken tar inte bort det som förstör och bryter ner, men bär genom och bortom. Gud som kärlek orkar vara med i och genom det allra mörkaste. Detta är grunden i Jesu liv och budskap.
Därför vill Jesus också att vi ska älska. Vi ska älska Gud, vi ska älska varandra och vi ska inte minst älska oss själva. Jag tror inte att Jesus då menar att vara förälskade i eller tycka om. Vi kan inte tycka om allt och allt.
Men att älska kanske här betyder att, trots allt som kan stå i vägen, vilja och våga tro på möjligheter bortom det omöjliga. Att inte ge upp tron och kärleken till oss själva, till varandra och till Gud. Att våga och vilja se bortom det som verkar vara omöjligt. Därför säger Jesus också att vi ska älska våra fiender. Det som kan kännas och vara så omöjligt.
Ingen människa klarar att leva upp till detta kärleksbud. Vi orkar inte, vi vågar inte, vi vill inte. Men även då får vi vara kvar i Guds kärlek. För Gud orkar, Gud vågar och Gud vill – älska genom det omöjliga. Ja, till och med bortom döden.”