Varför ber man?


Jag tänkte ta upp ett ämne som jag länge har funderat på, meningen med bön. Varför ber man? 

Vissa ber för att få inre lugn, andra för lycka etc. Men vad är meningen med att be när man inte tänker på orden man ber. T.ex. Fader vår. Vi lärde oss bönen när vi gick i kristendomsundervisning och säkert hemma också, men ibland kan det hända att man ber utan ett syfte. Med det menar jag att när man ber utan att tänka på orden, det blir en ramsa som man bara rabblar upp. Bönen blir som en inflation. Men bara på grund av detta ska man inte sluta be, utan man ska istället verkligen sätta sig in i bönen, och reflektera. "Fader vår som är i himmelen". Försöka få bilder och förstå vad det innebär. Jag har själv rabblat upp böner väldigt snabbt när jag inte tänkt efter. Men det handlar om att hitta det man söker efter i själva bönen. Bönen är en lifesaver, vi måste se till att vi verkligen förstår och känner efter när vi ber.