Vad ska jag bli?

Den evigt ställda frågan “Vad jag ska bli” ekar i korridorerna på alla gymnasieskolor just nu och svaret brukar ofta bestå av ett ångestfylld “Jag vet inte”. Det finns så många program och yrken att välja mellan att det blir överväldigande. Därför kan det kännas skönt om någon bara talade om vad man bör söka till eller arbeta med. På så sätt och vis har Gud redan gjort det. Vad är du duktig på? Vad har du för talang(er)? Vad trivs du med?
Erna Bombeck sa “When I stand before God at the end of my life, I would hope that I would not have a single bit of talent left, and could say, 'I used everything you gave me'”.
Innan du säger “Men jag är inte duktig på någonting” ge dig själv en slap i ansiktet och fundera över vad du har lyckats åstadkomma med hittills! Vilka egenskaper har hjälpt dig komma dit? Vad brukar du ofta få komplimanger för? Kolla upp de program som har väckt ditt intresse och jämför dem med dina egenskaper, sen är det bara att be över saken.
Det är nästan som att söka jobb, du söker väl inte ett kontorsjobb om du inte klarar av att sitta inomhus en längre tid eller ett arbete inom vården om du är rädd för att vistas bland sjuka personer. Upptäcker du att du har råkat hamna fel är det bara att börja om! Värre än så blir det inte.