Riskerar livet för att sända ballonger

Lee Min-Bok besökte Norge nyligen för att berätta om sin kamp mot ondskan i Nordkorea. Min- Bok (jag hittade inte på namnet :p) är en bioingenjör som tvingades fly landet för att undvika att bli mördad av regimen och är idag bosatt i Sydkorea, där han är känd för att ha startat ballongaktivismen. Han sänder stora heliumballonger med säckar fyllda med broschyer över gränsen till Nordkorea. Ibland innehåller ballongerna bibelutdrag, vitaminpiller och information om alternativa politiska ideologier. Min - Bok säger i en intervju "Jag vill ge folket det jag själv inte hade, nämligen ett alternativ till den kommunistiska regimen". 
Hans ballongaktivism har lett till ett flertal mordförsök på honom av nordkoreanska agenter. Varje ballong klarar av att hålla ca 35 000 broschyrer. Han sänder över 2000 ballonger varje år.  
"Regimen försöker stänga ut all information från omvärlden och bara tillåta propaganda från diktatorn Kim Jong- un. Men mina ballonger kan regimen inte stoppa."
Det är olagligt för nordkoreaner att läsa broschyrerna som ballongerna för med sig, vilket har lett till att de läses i smyg. Den nordkoreanska  regimen har klagat över 45 gånger på sitt grannland att stoppa ballongerna. 

Vid frågan "Du är hotad till livet men ler när du berättar om din verksamhet?"svarade Min- Bok: 
Jag ler därför att reaktionerna mot mig visar att det vi sänder når fram. Jag är rädd, men jag tror att mitt liv ligger i Guds händer. Min fru kan också vara rädd men lyckligtvis är hon också en god kristen och stöttar mig fullt ut.