Nyårslöften

2014 är här och nu rullar alla nyårslöften in. Vi kommer att få höra vanliga löften som att man ska gå ner i vikt, man ska träna mer/ oftare/ seriösare, man ska satsa mer tid till plugget etc.

Ju mer tiden går desto mer sekulariserat blir vårt samhälle, desto fler ungdomar som är kyrkans framtid går vilse och tappar sin väg och går ifrån Herren, hans vackra kyrka och går ifrån vår härliga moder och hennes värdefullaste gåva till oss som är rosenkransen. Otroligt många ungdomar lämnar sin tro inte så ofta på grund av att de inte tror på Gud längre utan just på grund av att de har blivit övertygade av samhället att de inte är tillräckligt värda,  att de inte är älskade av någon för att de ser inte ut som modellerna i tidningarna, de har inte betygen som räcker till, de har inte utseendet som matchar samhällets krav m.m. Vi tror bara för att samhället säger till oss att förändras att Jesus Kristus säger detsamma. Satan gräver in i våra hjärtan om samhället inte accepterar oss varför ska Jesus Kristus acceptera oss? Han påminner oss om alla våra svåra synder och firar då vi gräver ner oss själv på grund av skammen!

Men nu är det dags att gå mot strömmen och satsa på ett betydligt viktigare nyårslöfte! Att varje dag påminna sig själv om att Gud har valt just dig för ett syfte, han har en plan just för dig. Oberoende av dina resultat i skolan eller jobbet eller ditt utseende! 
Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig innan du kom ut ur moderskötet gav jag dig ett hemligt uppdrag: att vara profet för folket. Jer 1:5
Det är inte lätt att verkligen smälta att han som skapade himmel och jord verkligen skulle älska oss så mycket även med våra fel. Ha tillit på hans ord och följ hans plan som han har planerat för dig och ditt år kommer bli fylld med glädje och kärlek.