Kan blixtnedslagen symbolisera förföljelsen av kristna?

Igår kom pappa in mitt rum och sade att en tumme på Christo Redentor statyn hade blixtrats bort, och jag som vilken tonåring som helst svarade med en kaxig röst “jaha”...kanske var jag för upptagen med det jag gjorde för stunden, men sedan slog det mig att det kanske är ett tecken och med tanke på att det var 40.000 blixtrar så verkar det vara överdrivet många blixtnedslag på en och samma plats… Jag har varit med om många blixtrar under mina år, men jag har aldrig hört talas om 40.000 blixtnedslag på en och samma gång.

Inte nog med det. Jag tänkte också att det kanske är en slags symbol precis som när åskan som slog ned på toppen av Vatikanen innan påven Benedikt avgick.


Jag tror i alla fall att allt här i livet har en mening och Gud har sina sätt att visa vad som händer i världen och jag tror vi alla måste vara försiktiga i och med att förföljelsen av kristna beräknas öka i år enligt flera människorättsorganisationer. Jag skulle inte bli förvånad om det antikristna klimatet där vi kristna förlöjligas ökar även i Sverige, då det är tyvärr en allt kyligare värld vi lever i.

Vad tror du? =)


Må Gud Välsigna er! // Ritchelle