Guds kärlek

För någon vecka sen bestämde jag mig för att läsa ”Historien om en själ” av lilla Therese. Det gick bra, tills jag kom till biten då hon inte kunde förstå varför själar inte var jämlika i himlen, och hennes syster visade henne två olika stora glas, sa åt henne att fylla båda till bredden med vatten och frågade sedan vilket av dem som var mer full. Heliga Therese tyckte att detta var en underbar bild av hur alla skulle bli fullkomliga och fyllda med Guds kärlek och hon gick vidare i sin biografi. Jag stannade.

Nu är det så att jag har brottats med det här i flera ÅR. Jag kan acceptera allting som Kyrkan lär, ALLT, men inte det här. Man kan undra varför jag ens bryr mig, och jag vet inte varför, men varenda gång någon bara berör ämnet blir jag så upprörd att jag inte vet var jag ska göra med mig själv. Och det enda mamma kan säga till mig är att mitt tankesätt är kommunistiskt och att jag har en förvanskad bild av jämnlikhet.
Jag tänkte; ok, jag är en dålig katolik hur jag än gör, så jag hittar på en ny bild som visar hur jag vill ha det i himlen och så bränns jag på bål för heresi. Varsågoda:
1.) Vi ska inte vara som glas. Våra själar kommer mer likna stora kristallvasar, så komplicerade och vackra att man inte ens kommer kunna ha möjlighet att mäta vilken av dem som är större än den andre. Vi kommer vara olika, men alla kommer vara så vackra och ingens skönhet kommer kunna skymma den andres.
2.) Guds kärlek kommer inte bara komma till oss i någon begränsad mängd. Den kommer rinna igenom oss ständigt, och vi kommer att vara omringade av den. Guds kärlek till var och en kommer att vara obegränsad.
3.) Guds kärlek till oss kommer att vara personlig. Det betyder att vi kommer att uppleva kärleken på olika sätt - på de sätt som Gud har skapat våra själar för – men det kommer aldrig att betyda att vi får olika mycket av Guds kärlek.

Jag förstår att Gud kan ha skapat våra själar med olika volym och så, men jag förstår inte hur man ska tro att de ska vara lika tillfredsställda. Guds kärlek, om någonting, borde man vilja ha så mycket som möjligt utav. Det fanns en bloggare som försökte förklarade det på sin sida. Han sa att när han och hans fru är på restaurang, så dricker han och frugan olika mängder med Cola – han dricker mycket och hans fru dricker lite. Om han drack lika lite som hans fru, skulle han vara otillfredsställd, men om hans fru drack lika mycket som han skulle hon inte vara glad heller. Jag tror dock att man aldrig kan må dåligt av för mycket kärlek – framförallt Guds kärlek.