Dansk man vill utföra juridisk abort

Världen är upp och ner!
Dagens Nyheter rapporterar om en dansk man som vill ha en ”juridisk abort” med motiveringen att han blev lurad. En kvinna han hade inlett ett förhållande med hade sagt till honom att hon inte kunde bli gravid, men till mannens enorma missnöje så hade han plötsligt ett till barn på väg. Så nu har han gått till rätten för att få igenom en juridisk abort där han inte längre ska erkännas som ”fadern” av staten och därmed slippa betala underhåll. 39% svarade i en enkätundersökning, som en dansk tidning lät utföra, att män ska ha rätt till juridisk abort då ”kvinnor lurar sina män till att bli fäder”.

Det är nästan så att man blir mörkrädd! Förståelsen av att man har ett ansvar för sitt handlande verkar erodera allt mer med tiden. Plikt verkar för många vara ett främmande ord, något som enbart superhjältar i Hollywood filmer sysslar med, inte sådant som den vanlige mannen eller kvinnan låter komma i vägen för sitt egoistiska livsstil.

Som tur är har det uppstått en mot kultur, där sidor som "The Catholic Gentleman" och "Chastity project" kämpar för vända världen rätt.