Chiara Badano

Den 29 Oktober 1971 föddes Chiara Badano. Då hade hennes föräldrar Ruggero och Marie Theresa väntat och bett till Gud om ett barn i elva år, därför såg de Chiara som den största välsignelsen som Herren hade kunnat ge dem. De uppfostrade sin dotter katolskt och lärde henne att älska sina medmänniskor och att hjälpa de som lever i nöd. När hon började på dagis så hade hon redan börjat spara alla sina pengar till behövande i Afrika. I grundskolan började hon ge bort sin lunch till de barnen som inte hade det lika bra ställt som hon själv, när hennes mamma fick reda på det så började hon packa två lunchpaket, men då gav Chiara helt enkelt bort båda.
Vid nio års ålder gick hon med i en rörelse som kallas Foculare, en katolsk grupp som fokuserar på att hjälpa de som behöver det allra mest. Det var från och med då hennes tro blev allt starkare och hon tog kontakt med gruppens ledare Chiara Lubich när hon var 16 år för att be om sitt nya namn för att kunna starta sitt nya liv, som hon skulle viga till att hjälpa människor och att komma närmre Herren. Hon fick namnet Chiara Luce, vilket betyder klart ljus, för att hennes tro till Herren lös upp hennes ansikte. 
Hennes liv gjorde en helomvändning sommaren 1988, när hon fick reda på att hon led av en ovanlig och smärtsam typ av bencancer. Under hela sin sjukhusvistelse vägrade hon att ta några som helst smärtstillande, då hon ville uppleva sitt egna lidande precis som Jesus gjorde på korset. Även under tiden på sjukhuset så tog hon sig tid att ta promenader dagligen med en patient som led utav djupa depressioner. Dessa promenader hjälpte den deprimerade väldigt mycket och därför fortsatte hon att promenera även fast hela hennes kropp smärtade. Varje gång någonting dåligt hände, som när hon tappade allt sitt älskade hår, så sa hon "För dig, Jesus".
Även när hon fick beskedet om att hon inte hade några chanser utav att tillfriskna så förlorade hon aldrig sitt sken och sitt vänliga humör. Hon berättade att hon under en behandling fått besök utav en kvinna som hade ett leende som lyste upp ett helt rum som höll hennes hand och gav henne mod. Hon berättar att hon,efter att kvinna försvunnit lika snabbt som hon kom, kände att hon var redo för allt som kunde komma och att Gud skickar många tecken på sin kärlek.
Hon började tillsammans med sin mamma planera sitt "bröllop med Gud", sin begravning, och eftersom det var väldigt jobbigt för hennes mamma så sa hon: "När du gör mig redo så måste du fortsätta att säga till dig själv att jag just nu är med Jesus". Hon avled den sjunde oktober 1990, vid bara arton års ålder omringad utav familj och vänner. Hennes begravning besöktes utav 2000 personer, då hennes berättelse hade spridits. Hon blev saligförklarad i september 2010, efter en väldigt sjuk pojkes föräldrar bett till Chiara Luce om att deras som skulle tillfriskna och han mirakulöst blivit helt frisk. Man firar henne den 29 oktober.
Jag har valt att skriva om Chiara Luce, då hon för mig är en inspirationskälla. Hon visade stort mod och var en som person som många skulle vilja vara lite som. Att hon dessutom var så ung, men ändå så bestämd i vad hon ville uppnå och inte alls rädd, för att hon visste att Gud alltid var med henne, är något som vi alla borde komma ihåg istället för att låta vår rädsla äta upp oss. Den som vill läsa mer om henne kan besöka hennes hemsida, chiaralucebadano.it