Några awesome citat!

Ibland låter Gud en träffa personer vars tro och kärlek till Honom får en att bli riktigt riktigt glad! Jag kommer på mig själv att jag ler när jag tänker tillbaka på några av mina möten med ibland totala främlingar som jag träffade längst en strand, på bussen, under en pilgrimsresa eller medan jag stod uttråkad väntande i en kö.

Som en hängiven citat samlare brukar jag även skriva ner ord som bidragit till insikt om något awesome. Här är några av dem:

Jag frågade en latino prästseminarist från Kalifornien som jag råkade träffa på Copacabana stranden i Rio kl. 2- 3 på morgonen hur han vet att han är kallad till att bli präst. En stor fråga att ställa så pass tidigt på morgonen (eller ja sent på natten). Men efter en stunds tänkande med blicken vänd mot vågorna svarade han ”When God takes your heart, what other choice do you have?” 

Under SUK-Väst tågluff fick vi möjligheten att träffa biskopen av San Sebastian (b. Jose Ignacio Munilla Aguirre) och ställa honom några frågor som ”Hur kan någon som har tappat tron kunna återfå den?” Biskopen svarade med att det är genom andras trosvittne, förälskelse i Gud som man återigen kan komma i kontakt med tron. Han sade att det finns ett talesätt som säger: ”Endast en person som är förälskad i Gud kan få någon annan att också falla för Honom”.

Här kommer några andra citat: 

”Att jag lever i synd är det värsta jag kan drabbas av" - f. Frans

”Ge det ni har bort, men ge det ni är till Gud" - d. Björn

Senaste tillskottet i citatboken kom under en konversation i en indisk restaurang ”Att växa i tron ger växtvärk – det gör ont”.